Οικογένεια ζει στον Αρκτικό Κύκλο από το 2013 σε αυτοσχέδιο σπίτι κάτω από θόλο.

Hjertefølger στα Νορβηγικά σημαίνει: αυτός που ακολουθεί την καρδιά του και η οικογένεια με αυτό το επώνυμο σίγουρα το κάνει πράξη. Χρειάζεται ένα ιδιαίτερο είδος δύναμης για να ζήσει κανείς σε ένα απομακρυσμένο μέρος του Αρκτικού Κύκλου. Αυτό αποφάσισε να κάνει η οικογένεια τον Δεκέμβριο του 2013.

Έχτισαν ένα τριώροφο σπίτι 5 υπνοδωματίων και έχει μήκος 7,62 μέτρων ενώ βρίσκεται κάτω από έναν θόλο. Το σπίτι είναι στο νησί Sandhornøya της Νορβηγίας, δηλαδή πάνω από 1.000 χιλιόμετρα βόρεια του Όσλο. Ένας γεωδαιτικός θόλος είναι μια μερικώς σφαιρική δομή που αποτελείται από ένα πολύπλοκο δίκτυο τριγώνων.

Ο συγκεκριμένος κατασκευάστηκε από διάφορα οργανικά υλικά, όπως άμμο, νερό και πηλό. Το σχήμα του διατηρεί τη θερμότητα και προστατεύει την οικογένεια από τους δυνατούς ανέμους και την έντονη χιονόπτωση της περιοχής. Επιπλέον, καλύπτει και τον κήπο όπου τα μέλη φυτεύουν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά. Ο τρούλος προσφέρει πανοραμική θέα στην γύρω ανέγγιχτη ερημιά και η οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει ανεμπόδιστη την θέα του Βόρειου Σέλας.

«Η αίσθηση που έχουμε όταν περπατάμε εδώ, διαφέρει από τα άλλα σπίτια. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Το σπίτι έχει ηρεμία, μπορώ σχεδόν να ακούσω την ακινησία.» αναφέρει η Ingrid Hjertefølger στο Inhabitat.

Η οικογένεια Hjertefølger ζει σε ένα σπίτι κάτω από έναν ηλιακό γεωδαιτικό θόλο στο νησί Sandhornøya στη βόρεια Νορβηγία.

Ingrid Hjertefølger

Υπάρχουν 6 μέλη που το έχτισαν μόνα τους χρησιμοποιώντας διάφορα οργανικά υλικά όπως άμμο, νερό και πηλό.

Ingrid Hjertefølger

Το σπίτι είναι 3 ορόφων, με μήκος 7,62 μέτρα, 5 υπνοδωμάτια και 2 μπάνια.

Ingrid Hjertefølger

Επίσης διαθέτει κήπο εσωτερικού χώρου όπου η οικογένεια φυτεύει τα δικά της φρούτα και λαχανικά όπως βερίκοκα, σταφύλια, ακτινίδια, δαμάσκηνα και αγγουράκια.

Ingrid Hjertefølger

Το νερό που έχουν χρησιμοποιήσει, επαναχρησιμοποιείται για τα φυτά. Επίσης κομποστοποιούν τα υπολείμματα των τροφών και χρησιμοποιούν βιοδιασπώμενα καθαριστικά προϊόντα οικιακής χρήσης.

Ingrid Hjertefølger

«Η αίσθηση που έχουμε όταν περπατάμε εδώ, διαφέρει από τα άλλα σπίτια.» αναφέρει η Ίνγκριντ.

Ingrid Hjertefølger

Ο τρούλος προσφέρει πανοραμική θέα στην γύρω ανέγγιχτη ερημιά και η οικογένεια μπορεί να απολαμβάνει ανεμπόδιστη την θέα του Βόρειου Σέλας.

Ingrid Hjertefølger

«Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Το σπίτι έχει ηρεμία, μπορώ σχεδόν να ακούσω την ακινησία» συμπληρώνει.

Ingrid Hjertefølger

Η οικογένεια Hjertefølger σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εργαστήρια, μαθήματα, εκδρομές και συναυλίες στο φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι τους στη φύση.

Ingrid Hjertefølger

Επίσης, ελπίζει να χτίσει επιπλέον καμπίνες για χώρους γιόγκα και καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Ingrid Hjertefølger

Πηγή

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta