Ξεχάστε όσα ξέρατε: Δείτε ΠΟΙΑ είναι η Καλύτερη Ηλικία για να να Γίνει μια Γυναίκα Μαμά σύμφωνα με τους Επιστήμονες και θα Σοκαριστείτε!

Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι κάτι υπέροχο που φέρνει χαρά και ευτυχία, αλλά και δυσκολίες και στεναχώριες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Υπάρχει “σωστή στιγμή” για να γίνει μια γυναίκα μητέρα; Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ότι αν μια γυναίκα μείνει έγκυος μετά τα 35, έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Η μέση ηλικία στην οποία οι γυναίκες γίνονται μητέρες για πρώτη φορά συνεχίζει να ανεβαίνει. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την μόδα. Οι γυναίκες στα 30 και τα 40 αισθάνονται πιο ασφαλείς και πιο αποφασισμένες και νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά στην σχέση και την καριέρα τους.

Ιστορικά, η εγκυμοσύνη μετά τα 35 θεωρείται επικίνδυνη. Ωστόσο, η επιστήμη ανακαλύπτει νέα οφέλη που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Παλιότερα είχε αποδειχτεί ότι μια εγκυμοσύνη μετά τα 35 αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής και πλέον, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια αποκαλύπτει ότι μια εγκυμοσύνη μετά τα 35 βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες της μητέρας.

Πώς έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα;

Οι ερευνητές έκαναν διάφορα τεστ σε 830 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Οι συμμετέχουσες εξετάστηκαν στον σχεδιασμό, την οπτική αντίληψη, την λεκτική μνήμη, την συγκέντρωση και την προσοχή.

Ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που έκαναν το πρώτο τους παιδί μετά τα 24 τα πήγαιναν καλύτερα σε τεστ διανοητικής οξύτητας, επίλυσης προβλημάτων και λεκτικών ικανοτήτων σε σύγκριση με όσες έγιναν μητέρες ανάμεσα στα 15 και τα 24. Οι γυναίκες που έκαναν το τελευταίο τους μωρό μετά τα 35 είχαν καλύτερη λεκτική μνήμη και γνωστική λειτουργία.

Για ποιο λόγο έχουν μεγαλύτερη διανοητική οξύτητα;

Σχετίζεται με το μεγάλο κύμα ορμονών – οιστρογόνων και προγεστερόνης – κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες αποκαλύφθηκε ότι έχουν ευεργετική επίδραση στην χημεία και την λειτουργία του εγκεφάλου, ειδικά αν η τελευταία εγκυμοσύνη συνέβη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η απόφαση για παιδί δεν είναι ποτέ απλή και η εγκυμοσύνη σε κάθε ηλικία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το σημαντικότερο είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας για να είστε όσο πιο υγιείς γίνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta