Ξεχάστε όσα ξέρατε! ΈΤΣΙ έμοιαζε ο Ιησους Χριστός όταν ζούσε, σύμφωνα με τους Επιστήμονες!

1. Χριστιανισμός

Ο Χριστιανισμός είναι η μεγαλύτερη θρησκεία στη Γη. Το 2010, είχε 2,2 δισεκατομμύρια πιστούε. Βασική μορφή αυτής της θρησκείας είναι, φυσικά, ο Ιησούς Χριστός.

2. Μορφή

Ίσως υπήρξαν περισσότερες απεικονίσεις του Χριστού από οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο στην ιστορία. Συχνά απεικονίζεται ως αδύνατος με μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά. Αλλά ο πραγματικός Ιησούς θα έμοιαζε στην πραγματικότητα με αυτή τη μορφή;

3. Richard Neave

Ο εγκληματολόγος-ανθρωπολόγος Richard Neave μαζί με την συνεργάτιδά του, Denise Smith, χρησιμοποίησαν σύγχρονη τεχνολογία που συνδύασαν με παραδοσιακές μεθόδους απεικόνισης για να δημιουργήσουν ρεαλιστικές απεικονίσεις ιστορικών προσώπων. Χρησιμοποίησαν τις δεξιότητές τους για να δημιουργήσουν μια ρεαλιστική μορφή του Ιησού Χριστού.

4. Περιγραφές

Πώς λοιπόν φθάσαμε στην παρούσα μορφή για τον Ιησού; Η εμφάνισή του δεν περιγράφεται με μεγάλη λεπτομέρεια στη Βίβλο. Αναφέρει μόνο ότι ο Ιησούς «δεν είχε καμία ομορφιά ή μεγαλοσύνη για να μας προσελκύσει σε αυτόν, τίποτα στην εμφάνισή του που θα θέλαμε να επιθυμούμε.»

5. Σκοπίμως ασαφής

Θεωρείται ότι αυτή η περιγραφή του Ιησού ήταν σκόπιμα ασαφής. Μη καθιστώντας την πολύ συγκεκριμένη, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε ανθρώπους όλων των εθνοτήτων. Ωστόσο, ο Ιησούς έχει απεικονιστεί σε μεγάλο βαθμό ως Καυκάσιος.

6. Πως θα έμοιαζε πραγματικά ο Ιησούς

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ διαφορετικός από τις περισσότερες μορφές. Έχει πιο σκούρο χρώμα δέρματος, πιο σκούρα μάτια και πιο φαρδιά μύτη. Τα μαλλιά και η γενειάδα του είναι πυκνά και μαύρα.

7. Πώς κατασκευάστηκε

Ο τρόπος με τον οποίο ο Neave κατασκεύασε αυτήν την απεικόνιση είναι πραγματικά συναρπαστικός. Ξεκίνησε λαμβάνοντας τρία κρανία από ισραηλινούς αρχαιολογικούς χώρους, κοντά στους οποίους πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μηχανογραφικές τεχνικές ακτίνων Χ και υπερήχων για την εξαγωγή αυτών των εικόνων.

8. Λευκός Ιησούς

Η απεικόνιση του Neave έχει νόημα. Ο Ιησούς γεννήθηκε στη Μέση Ανατολή. Σίγουρα θα έμοιαζε με ανθρώπους της γύρω περιοχής και όχι με τον τρόπο που απεικονίζεται τόσο συχνά στη Δύση.

9. Διεκδίκηση κυριότητας

Ωστόσο, πολλοί διαφωνούν. Στις 11 Δεκεμβρίου 2013, η δημοσιογράφος Megyn Kelly επέμεινε ότι όχι μόνο ο Ιησούς, αλλά και ο Άγιος Βασίλης ήταν λευκοί. Δήλωσε, «Ο Ιησούς ήταν λευκός, είναι ιστορική φιγούρα που είναι ένα επαληθεύσιμο γεγονός, όπως και ο Άγιος Βασίλης, θέλω απλώς τα παιδιά να το γνωρίζουν αυτό. Πώς το αναθεωρεί κανείς αυτό και αλλάζει π.χ. τον Άγιο Βασίλη από λευκό σε μαύρο;»

10. Προβολή

Η εκτίμησή της είναι κατανοητή, αλλά λανθασμένη. Πολλοί θέλουν να προβάλλουν τους εαυτούς τους σε όσους αναζητούν. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, γίνονται αποκλειστικοί και επίσης ανακριβείς.

11. Ανακριβής μορφή

Θυμηθείτε, η ίδια η Βίβλος λέει ότι ο Ιησούς δεν είχε πολλά να ζηλέψει κάποιος. Δεν ήταν ο όμορφος, λαμπερός, γυμνασμένος άντρας που έχουμε συνηθίσει. Το να φτάσουμε στο σημείο να χαρακτηρίσουμε τον τόνο του δέρματός του είναι απλώς λανθασμένη θεολογία.

12. Άγιος Βασίλης

Όσον αναφορά τον Άγιο Βασίλη; Ποιος νοιάζεται; Αφήστε το καλύτερα ασαφές. Ας δει ο καθένας ό,τι θέλει σε αυτές τις μορφές. Γιατί είναι απαραίτητο να ανήκουν σε μία μόνο ομάδα;

13. Σημασία

Τελικά, δεν έχει σημασία πως έμοιαζε ο Ιησούς. Αν πιστεύετε σε Αυτόν, θα πρέπει να έχετε ως προτεραιότητα τις διδασκαλίες Του. Εξάλλου, πολλές από τις μορφές του ήταν κάπως αμφισβητήσιμες.

Credit: Guff

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta