Το Πιο Βαρύ Νεογέννητο του Κόσμου είναι Γεγονός… Το Ακραίο της Υπόθεσης όμως, είναι Πως είναι Κορίτσι!

PIC FROM CATERS NEWS - (PICTURED: A newborn baby born weighing 15lbs.) - A mother has given birth to a baby girl weighing a whopping 15lbs - the heaviest female ever born in the world. Nandini, 19, who goes only by her initial name, welcomed her first child, a daughter, by cesarean section on Monday evening at a government-run hospital in Hassan in southern state Karnataka. The average baby is born weighing 7.5lbs - making Nadinis newborn female twice the size. SEE CATERS COPY.

Μια μητέρα από την Ινδία γέννησε το βαρύτερο μωρό στο κόσμο, που ζυγίζει το ίδιο βάρος με ένα μέσο μωρό έξι μηνών. Το νεογέννητο γεννήθηκε με καισαρική τομή τη Δευτέρα, έχοντας βάρος 6 κιλά και 800 γραμμάρια.

Η 19χρονη μητέρα, με το όνομα Nandini, εξεπλάγην με το μέγεθος του πρώτου της παιδιού. Το μωρό ζυγίζει το διπλάσιο βάρος ενός μέσου νεογέννητου, που συνήθως ζυγίζει 3,5 κιλά. Η γέννηση του μωρού ξεπερνάει το τρέχον ρεκόρ, αυτό της Carisa Rusack, που γεννήθηκε ζυγίζοντας 6,5 κιλά στη Μασαχουσέτη το 2014.

Ο Δρ. Venkatesh Raju, ο διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε: ‘Στα 25 χρόνια της καριέρας μου, δεν έχω ξαναδεί ένα τόσο μεγαλόσωμο μωρό. Είναι ένα θαύμα. Πιστεύω ότι δεν είναι μονάχα το πιο βαρύ μωρό στην Ινδία, αλλά σε όλο το κόσμο.’

Το κοριτσάκι που δεν έχει ονομαστεί ακόμα, εξέπληξε τόσο την οικογένεια, όσο και τους γιατρούς με το βάρος του.

Η μητέρα του μωρού, που ζυγίζει 93 κιλά, είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, αλλά δε γνώριζε ότι θα γεννούσε τόσο μεγάλο μωρό.

Το μωρό προς το παρόν βρίσκεται υπό παρακολούθηση και οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της, πριν πάρει εξιτήριο σε λίγες μέρες.

Ο Δρ. Poornima Manu, ο γυναικολόγος που ξεγέννησε το μωρό δήλωσε: ‘Ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Η καισαρική τομή διήρκεσε για μισή ώρα και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος. Είναι μεγάλη και όμορφη. Είναι υγιέστατη, χωρίς υψηλά επίπεδα σακχάρου και αναπνέει καλά. Η μητέρα ερχόταν συχνά για εξετάσεις και ποτέ δεν έδειξε σημάδια διαβήτη ή θυρεοειδή. ‘

Η Nandini και ο συζυγός της Arun παντρεύτηκαν πριν δύο χρόνια και ήταν ενθουσιασμένοι για το πρώτο τους παιδί. Τώρα που γεννήθηκε, οι γονείς μετρούν αντίστροφα τις μέρες για να τη φέρουν σπίτι.

Πέρυσι το Νοέμβριο, μια άλλη Ινδή γέννησε το βαρύτερο μωρό στη χώρα, ζυγίζοντας 8,5 κιλά, αλλά τώρα με τη γέννηση του μωρού της Nandini, ο τίτλος περιήλθε σε εκείνη. Το βαρύτερο μωρό που έχει γεννηθεί, ζύγιζε 10 κιλά και 700 γραμμάρια, στο Καναδά το 1879, σύμφωνα με το βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness. Αλλά το μωρό, του οποίου η μητέρα είχε γιγαντισμό, πέθανε 11 ώρες αργότερα. Το ρεκόρ για το πιο βαρύ και υγιές μωρό του κόσμου ισχύει για ένα μωρό που γεννήθηκε στην Ιταλία το 1955, που ζύγιζε 10 κιλά και 200 γραμμάρια.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta