Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν σας Πάρουν τηλέφωνο από άγνωστο Αριθμό ή Απόκρυψη και σας πουν ΑΥΤΕΣ τις λέξεις, κλείστε το Αμέσως!

Οι τηλεφωνικές απάτες γίνονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι απατεώνες συνεχώς εφευρίσκουν νέους τρόπους εξαπάτησης και παραπλάνησης.

Θέλουμε να σας επιστήσουμε τη προσοχή σε μία σχετικά νέα τηλεφωνική απάτη και σας προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο.

Πως λειτουργούν αυτές οι απάτες:

Αν απαντήσετε στο τηλέφωνο και ένας άγνωστος σας πει «Με ακούτε;», κλείστε το αμέσως. Η κλήση είναι από απατεώνα που ηχογραφεί τη φωνή σας (πιο συγκεκριμένα να λέτε «Ναι»). Τέτοιο δείγμα φωνής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνονται αγορές ή άλλες οικονομικές συναλλαγές στο δικό σας όνομα.

Σε μερικές περιπτώσεις, λέγοντας «Ναι» αντιπροσωπεύει την υπογραφή ενός προφορικού συμβολαίου, κάτι που ισοδυναμεί με το «Συμφωνώ» και «Αποδέχομαι» κατά τις αγορές στο Διαδίκτυο. Αυτές οι φωνητικές υπογραφές χρησιμοποιούνται νόμιμα από πολλές εταιρείες, όταν ζητείται από τον πελάτη να επιβεβαιώσει αλλαγές στο λογαριασμό ή μεταφορές χρημάτων.

Τι προληπτικά μέτρα να πάρετε:

  • Μην απαντήσετε σε κλήσεις από άγνωστο αριθμό. Σηκώνοντας το τηλέφωνο, επιτρέπετε στους απατεώνες να γνωρίζουν ότι ο αριθμός σας είναι έγκυρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαπάτηση. Αργότερα, ο αριθμός σας μπορεί να μεταπωληθεί σε άλλους απατεώνες.
  • Αν αποφασίσετε να απαντήσετε σε μια κλήση από άγνωστο, να είστε επιφυλακτικοί και σκεπτικοί, ειδικά όταν σας κάνουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε με «Ναι». Τέτοιες ερωτήσεις είναι: «Με ακούτε;», «Μπορείτε να μιλήσετε τώρα;», «Είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού;» κτλ. Μια λογική απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις είναι: «Ποιος είστε και γιατί θέλετε να μάθετε;»
  • Ρυθμίστε το τηλέφωνό σας αυτομάτως να αλλάζει τις κλήσεις από άγνωστο αριθμό σε φωνητικό τηλεφωνητή. Οι απατεώνες δεν αφήνουν ποτέ φωνητικά μηνύματα.
  • Μη δίνετε προσωπικές πληροφορίες σε αγνώστους, ακόμα και αν ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας που γνωρίζετε.

Ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι αγένεια να κλείσετε το τηλέφωνο σε κάποιον, ξανασκεφτείτε το ! Μερικές φορές μπορεί να βοηθήσει! 

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta