Μήπως δημοσιεύεις πολλές Selfies σου στα Social Media; Δες ΤΙ δείχνει αυτό για Σένα!

Όλοι έχουμε ένα φίλο ή φίλη που συνεχώς δημοσιεύει selfies κάθε τρεις και λίγο. Ή ίσως αυτό το άτομο να είστε εσείς και σας αρέσει να απαθανατίζετε τις καλύτερες στιγμές σας και να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μια φορά την ημέρα!

Αποδεικνύεται ότι η ακαταλόγιστη χρήση selfies δεν είναι και το υγιές πράγμα στον κόσμο.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που έλαβε χώρα στην Ταϋλάνδη, οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι έχουν εμμονή με τις selfies, είναι πιο πιθανό να νιώθουν μοναξιά.

Ή μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου άλλου προβλήματος, όπως μια προβληματική σχέση ή μια ψυχική ασθένεια. Επίσης, είναι ένδειξη ότι το άτομο που βγάζει συνεχώς selfies, είναι ματαιόδοξο και αποζητά συνεχώς την προσοχή των άλλων.

Οι ερευνητές στην Ταϋλάνδη διεξήγαγαν έρευνα σε 300 φοιτητές και αναζήτησαν πόσο συχνά βγάζουν selfies.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 21 και 24 ετών. Έδωσαν συνέντευξη για να βρεθεί αν η προσωπικότητά τους έχει σημάδια ναρκισσισμού, αν αποζητούν την προσοχή των άλλων, αν έχουν εγωκεντρική συμπεριφορά ή αν νιώθουν μοναξιά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες, περνούσαν το 50% του χρόνου τους με το smartphone τους ή σέρφαραν στο Διαδίκτυο.

Αυτή η έρευνα επίσης βρήκε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη δημοσίευση πολλών selfies και τη συνεχή χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες και οι άντρες που είναι πιο μοναχικοί, δημοσιεύουν πολλές selfies για να λάβουν αποδοχή από τους άλλους.

Ο Δρ. Peerayuth Charoensukmongkol, ο επικεφαλής της έρευνας δήλωσε:

«Τα άτομα που έχουν εμμονή να βγάζουν συνεχώς selfies, τείνουν να νιώθουν ότι η προσωπική τους ζωή και η ψυχολογική τους κατάσταση έχουν κάποιο πρόβλημα, και μπορεί να νιώθουν ότι οι διαπροσωπικές τους σχέσεις με τους άλλους έχουν επίσης κάποιο πρόβλημα».

«Βγάζοντας selfies, επιτρέπει στα άτομα να ελέγχουν όλα όσα βλέπουν οι άλλοι στις φωτογραφίες, και δεν αποτελεί έκπληξη ότι όσοι επιδεικνύουν αυτά τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά, τείνουν να τους αρέσουν οι selfies, επειδή τους βοηθάνε να πετύχουν αυτόν τον προσωπικό στόχο.»

Κάποιοι υποδεικνύουν ότι οι selfies συνδέονται με ψυχικές ασθένειες.

«Ενώ κάποιοι θεωρούν τις selfies μια διασκεδαστική δραστηριότητα, όσοι τις βγάζουν πρέπει να λάβουν υπόψη και τις μη υγιείς συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτή την δραστηριότητα,» αναφέρει ο Δρ. Charoensukmongkol.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι οι selfies δεν είναι εθισμός, αλλά ένα σύμπτωμα αγχώδους διαταραχής, και πιο συγκεκριμένα της διαταραχής σωματικής δυσμορφίας.

Αυτός είναι ο λόγος που όσοι βγάζουν selfies τείνουν να προσέχουν περισσότερο τον εαυτό τους, σύμφωνα με την μελέτη.

Εσείς τι πιστεύετε για τις selfie;

Credit: Diply

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta