Μέχρι τότε δεν πίστευε στο Θεό, αλλά μετά από αυτό, άλλαξε γνώμη…

Είναι εύκολο να απορρίπτουμε φαινόμενα όπως τα φαντάσματα ή άλλες προκαταλήψεις και μεταφυσικά “δρὠμενα”. Και όμως, μια τεράστια μερίδα ανθρώπων πιστεύει σε όλα αυτά.

Η ίδια αυτή μεταφυσική “χροιά” υπάρχει επίσης σε κάθε θρησκεία του κόσμου. Η ίδια η πίστη είναι κάτι το υπερβατικό.

Όταν ο νευροχειρούργος Dr. Eben Alexander ήταν μικρό παιδί, πίστευε στον πανάγαθο και γεμάτο αγάπη Θεό. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, άρχισε να αμφιβάλλει. Λόγω της εργασίας του, πολλές φορές είχε ακούσει ιστορίες από ανθρώπους που είχαν κάποια εξωσωματική εμπειρία, βρισκόμενοι κοντά στο κατώφλι του θανάτου, πάντα όμως τις απέρριπτε ως δημιουργήματα της φαντασίας τους ή παραισθήσεις.

Ώσπου ένα βράδυ ξύπνησε στις 4:30 τα ξημερώματα με αφόρητους πόνους. Ζήτησε από τη γυναίκα του να μην καλέσει το ασθενοφόρο, λέγοντάς της πως δεν είναι τίποτα και ότι θα περάσει. Και τότε “χάθηκε”…

Ο Dr. Eben Alexander ήταν ετοιμοθάνατος! Έπασχε από μια σπάνια μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας που μόλυνε τον εγκέφαλό του και μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, βρισκόταν ήδη σε κώμα. Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, δεν έδειχνε απολύτως κανένα σημάδι εγκεφαλικής λειτουργίας όσο βρισκόταν αναίσθητος στο κρεβάτι.

Τότε ήταν που άρχισε το ταξίδι του σε μια άγνωστη χώρα…

Flickr user ingrid_b21

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta