Μάλιστα… Ζωγραφίζουν Μάτια στα Οπiσθια από τις Αγελάδες, για να τις προστατέψουν από τα Λιοντάρια!

Μπορεί να σας ακούγεται χαζό, αλλά αποδεικνύεται ότι ζωγραφίζοντας μάτια στα οπiσθια των βοοειδών, θα μπορούσε να αποτρέψει τις επιθέσεις από λιοντάρια!

Ακούγεται σαν μια στρατηγική για την προστασία των βοοειδών, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την προστασία των απειλούμενων αφρικανικών λιονταριών από τα ανθρώπινα αντίποινα. Τα μεγαλοπρεπή αιλουροειδή βρίσκονται στην Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων ειδών, που σήμερα αριθμούν 23.000 έως 39.000 και μειώνονται με ταχείς ρυθμούς. “Καθώς οι προστατευόμενες περιοχές γίνονται μικρότερες, τα λιοντάρια έρχονται όλο και περισσότερο σε επαφή με τους ανθρώπινους πληθυσμούς, που επεκτείνονται στα όρια αυτών των προστατευόμενων περιοχών“, λέει ο δρ. Νιλ Τζόρνταν, ένας βιολόγος από το UNSW’s Centre for Ecosystem Science. Τα λιοντάρια επιτίθενται στα ζώα και οι αγρότες, προκειμένου να τα προστατέψουν, συχνά τα πυροβολούν ή τα δηλητηριάζουν.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα τους, να συνυπάρξουν με τα λιοντάρια, ο Τζόρνταν έχει καταλήξει σε μια στρατηγική χαμηλού κόστους που ελπίζει ότι θα αποτρέψει τις επιθέσεις και τα βίαια αντίποινα. Η ιδέα πίσω από τη ζωγραφική ενός ζεύγους ματιών στα οπiσθια των αγελάδων, είναι ότι θα ξεγελάσουν τα λιοντάρια, προκαλώντας τα να εγκαταλείψουν το κυνήγι. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το να τους δουν, μπορεί να αποτρέψει κάποια είδη από το να επιτεθούν στη λεία τους.

Credits: Oddity Central

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta