Μάθε ο,τι θέλεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες με ΑΥΤΗΝ την Επαναστατική Μέθοδο!

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλουμε να αποκτήσουμε μια νέα δεξιότητα, αφού δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για να κάνουμε τα πάντα και να μάθουμε όλα όσα θέλουμε. Ε λοιπόν, από αυτή τη στιγμή και έπειτα, μπορείτε να καταργήσετε τη φράση «δεν έχω χρόνο» από το λεξιλόγιό σας. Δείτε τη μέθοδο που θα σας επιτρέψει να μάθετε οτιδήποτε θελήσετε μέσα σε μόλις 20 ώρες.

Ο συγγραφέας Josh Kaufman, που είναι παθιασμένος με την εκμάθηση νέων πραγμάτων, αποφάσισε να βρει την απάντηση στο ερώτημα πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να μάθουμε μια δεξιότητα. Και η απάντηση είναι 20 ώρες!

Ο στόχος δεν είναι να γίνει κανείς «ειδικός», αλλά να φτάσει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο δεξιοτήτων. Χρειάζονται μόνο 45 λεπτά την ημέρα για περίπου ένα μήνα, αλλά θα πρέπει να είστε έξυπνοι σχετικά με το πώς να εξασκήστε και να βεβαιώνεστε ότι έχετε επενδύσει εκείνη τη στιγμή με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Για το λόγο αυτό, ο συγγραφέας προτείνει τέσσερα βασικά βήματα:

Αναλύστε τη δεξιότητα:

Αναλύστε και ανακαλύψτε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να ξέρετε όταν τελειώσετε με την εκμάθηση. Πολλές δεξιότητες μπορούν να χωριστούν σε μικρές υποδεξιότητες. Όταν χωρίσετε μια δεξιότητα σε υποκατηγορίες, είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιορίσετε ποιες υποδεξιότητες σας φαίνονται πιο σημαντικές. Στη συνέχεια, μπορείτε να εντοπίσετε τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθετε πρώτα.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία:

Επιλέγοντας μια υπερβολική βιβλιογραφία, σίγουρα θα αναβάλετε την εκμάθηση. Είναι αρκετό να έχετε τρείς με πέντε αξιόπιστες και καλά επιλεγμένες πηγές, για να επιτύχετε το στόχο σας, όπως βιβλία, περιοδικά, DVD, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Απαλλαγείτε από ότι σας αποσπά την προσοχή:

Απαλλαγείτε από οτιδήποτε σας αποσπά την προσοχή από το να κάνετε τη δουλειά σας. TV, Internet, και άλλους παράγοντες που μπορεί να σας αποσπάσουν από το στόχο. Κάντε την καλύτερη δυνατή διαχείριση του χρόνου σας.

Εξασκηθείτε για τουλάχιστον 20 ώρες:

το αίσθημα της ανικανότητας, μας οδηγεί στο να σκεφτούμε ότι είμαστε ηλίθιοι και αυτό είναι πάντα εμπόδιο για την επίτευξη του στόχου μας. Επενδύστε τουλάχιστον 20 ώρες για την εκμάθηση κάτι καινούργιου και θα ξεπεράσετε αυτόματα το αίσθημα της απογοήτευσης.

Ο Kaufman, αποδεικνύει τη θεωρία του με βάση την προσωπική του εμπειρία. Ο ίδιος έμαθε να παίζει γιουκαλίλι, ψάχνοντας αρχικά σε βάσεις δεδομένων μουσικής για να μάθει πώς να παίζει τραγούδια. Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι οι χορδές επαναλαμβάνονται αδιάκοπα και κατάλαβε ότι μόνο τέσσερις με πέντε χορδές θα μπορούσε να παίξει σχεδόν σε κάθε τραγούδι.

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την απόκτηση δεξιοτήτων, δεν είναι πνευματικό… είναι συναισθηματικό», λέει ο Kaufman. «Φοβόμαστε ότι θα αποτύχουμε, φοβόμαστε να ντραπούμε. Το να νιώθει κανείς ηλίθιος, δεν είναι διασκεδαστικό.»

Άρα λοιπόν, δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία στο να μην μάθετε κάτι που σας ενδιαφέρει. Ξεκινήστε το συντομότερο δυνατόν!

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta