Κι όμως, αυτά τα απαίσια συστατικά περιέχονται σε καθημερινές μας τροφές

1. Ροζ κρέμα

Πρόκειται για τεράστια ποσότητα επεξεργασμένου κρέατος που χρησιμοποιείται σε κροκέτες κοτόπουλου και χάμπουργκερ.

2. Πίσσα

Θέλετε να μάθετε από που προέρχεται το κόκκινο χρώμα σε διάφορα ζελεδάκια και άλλα γλυκίσματα; Τώρα ξέρετε…

3. Φωσφορικό Οξύ

Όσοι παρακολουθείτε ταινίες τρόμου, θα γνωρίζετε πως το φωσφορικό οξύ χρησιμοποιείται για την αποσύνθεση των πτωμάτων. Αυτό ακριβώς βάζουν και στη σόδα για να ανεβάσουν την οξύτητα της γεύσης της.

4. Πριονίδια

Κάποιες εταιρίες προσθέτουν πριονίδι στις συσκευασίες με το τριμμένο τυρί, για να μην κολλάνε τα κομμάτια μεταξύ τους. Στη λίστα με τα συστατικά αναφέρεται ως “κυτταρίνη”.

5. Στομάχι μοσχαριού

Εάν σας αρέσει πολύ το τυρί, τότε σας αρέσει και το στομάχι μοσχαριού! Το επεξεργάζονται, το ονομάζουν “πυτιά” (rennet) και το χρησιμοποιούν για την πήξη του γάλακτος.

6. Εκκρίσεις σμήγματος προβάτου

Και αυτό είναι… οι τσίχλες μας! Στα συστατικά το ονομάζουν λανολίνη. Μαλακώνει την τσίχλα και είναι πιο εύκολο να τη μασήσουμε.

7. Κύστη ψαριού

Σας αρέσει η μπύρα; Ειδικά οι “ξανθιές”; Όσες από αυτές περιέχουν ψαροκόλα (isinglass) στην πραγματικότητα πρόκειται για την κύστη ενός ψαριού και σε αυτό οφείλεται το χρυσαφί τους χρώμα.

8. Κόκκαλα

Τα απανθρακωμένα κόκκαλα ζώων αφήνουν πίσω τους μια σκόνη που χρησιμοποιείται στη λευκή ζάχαρη για να την φλιτράρει και να απομακρύνει χρωματικές ανωμαλίες.

9. Σκαθάρια

Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά των αγαπημένων σας ροφημάτων και τροφίμων που έχουν κόκκινο χρώμα. Αν ανάμεσα σε αυτά περιέχεται και η carmine, τρώτε/πίνετε αλεσμένο κέλυφος σκαθαριού.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta