Θυμάστε το δίχρονο αγοράκι που λιμοκτονούσε στην Αφρική; Δείτε ΠΩΣ είναι Σήμερα!

Η Αφρική ποτέ δεν ήταν ένα φιλήσυχο μέρος, και καθώς ο κόσμος μας εξελίσσεται, δυστυχώς, κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα.

Η ήπειρος εξακολουθεί να μαστίζονται από τη φτώχεια, την πολιτική διαφθορά, από τις εθνικιστικές εντάσεις, το διαδεδομένο λιμό και τις ασθένειες, παρά τη συνεχή ροή βοήθειας από άλλες χώρες.

Η έλλειψη της κατάλληλης υποδομής, υγειονομικής περίθαλψης και παιδείας, όχι μόνο παρατείνει το πρόβλημα περαιτέρω, με πολλές κοινωνίες να εξακολουθούν να πιστεύουν σε αρχαίες δεισιδαιμονίες, που συχνά συγχέουν σοβαρές ασθένειες με τη μαγεία και και την προκατάληψη.

Ο δίχρονος Hope εξορίστηκε από την οικογένειά του, με την κατηγορία ότι είναι μάγος, και αφέθηκε στη μοίρα για φροντίζει τον εαυτό του στους δρόμους της νοτιοανατολικής Νιγηρίας. Τον ανακάλυψε μια Δανή εργαζόμενη φιλανθρωπικής οργάνωσης, η Anja Loven, η οποία αφηγείται:

«Ένιωσα φρίκη που είδα ένα δίχρονο αγόρι σε μια τέτοια τραγική κατάσταση. Όταν μπήκαμε για πρώτη φορά στο χωριό κοίταξα πάνω από τους ώμους μου και σιγά-σιγά είδα τον Hope να κάθεται στην άκρη του δρόμου. Νόμιζα ότι επρόκειτο για ένα μεγαλύτερο αγόρι, αλλά όταν είδα ότι ήταν στο μέγεθος ενός μικρού παιδιού, ολόκληρο το σώμα μου πάγωσε. Έγινα η ίδια μητέρα πριν από 20 μήνες και σκέφτηκα το δικό μου γιο, όταν είδα τον Hope.

To αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την ίδια μέρα, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πολλαπλές ασθένειες, ζώντας τόσο καιρό στους δρόμους. Του έκαναν αποπαρασίτωση, και καθημερινές μεταγγίσεις αίματος για να ανεβάσουν τον χαμηλό του αιματοκρίτη.

Έκτοτε, ο Hope έχει αλλάξει δραστικά, και τώρα είναι ένα υγιές και χαρούμενο παιδί, που παίζει μαζί με άλλα 25 παιδιά, που η Loven φροντίζει ως επικεφαλής του Ιδρύματος της, που έχει σκοπό να προσέχει «παιδιά μάγους». Η Loven εξηγεί:

«Μόλις ένα παιδί κατηγορηθεί ότι ασκεί μαγεία, δεν υπάρχει επιστροφή. Οι χωρικοί θα καλέσουν τον τοπικό ιερέα για εξορκίσουν τα κακά πνεύματα. Ή οι γονείς θα φέρουν το παιδί σε έναν μάγο γιατρό, που έχει «μαγικές δυνάμεις» για να εξορκίσει το παιδί.»

Οι λόγοι της εγκατάλειψης του Hope είναι ακόμα άγνωστοι, αν και οι πιο συχνές αιτίες περιλαμβάνουν την ξηρασία, την πείνα, την αποτυχία στις καλλιέργειες και ασθένειες. Αν και πολλά παιδιά δεν είναι τόσο τυχερά όσο ο Hope, χάρη στην αγάπη της Loven έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. 

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta