Η Φωτογραφία που Σόκαρε το Διαδίκτυο! Έδεσαν Γυμvoύς Εκατοντάδες Τούρκους Στρατιώτες μετά το Αποτυχημένο Πραξικόπημα

Κυκλοφορεί φωτογραφία δεκάδων Τούρκων στρατιωτών γυμνών και δεμένων στο πάτωμα μετά την παράδοση τους κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Οι στρατιώτες είναι ξαπλωμένοι και δεμένοι με χειροπέδες σε ένα εσωτερικό γήπεδο μπάσκετ στο Sinrak, στην ανατολική Τουρκία, ενώ αξιωματικοί πιστοί στην κυβέρνηση τους επιθεωρούν.

Η ομάδα των στρατιωτών είναι μέρος των πάνω από 6.000 επαναστατών που τέθηκαν υπό κράτηση μετά την αποτυχημένη επανάσταση, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 250 ατόμων και τον τραυματισμό πάνω από 1.500 ατόμων.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε να καθαρίσει όλους τους κρατικούς θεσμούς από τους υποστηρικτές ενός Ισλαμιστή κληρικού τον οποίο κατηγορεί η κυβέρνηση του για την προσπάθεια πραξικοπήματος που έγινε την Παρασκευή.

Μιλώντας σε κηδεία την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν ξέσπασε σε κλάματα και ορκίστηκε να καθαρίσει την χώρα από τον “ιό” των υποστηρικτών του Fethullah Gulen.

Είπε ότι η Τουρκία, μέσω του υπουργείου δικαιοσύνης και τους υπουργείου εξωτερικών, θα ζητήσει την έκδοση του κληρικού, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, και των υποστηρικτών του ως εγκληματίες.

Περίπου 104 επαναστάτες σκοτώθηκαν μετά την προσπάθεια για πραξικόπημα, ενώ 160 άτομα – εκ των οποίων τουλάχιστον 41 αστυνομικοί και 47 πολίτες – έπεσαν σαν “μάρτυρες”.

Η φατρία των ανταρτών στρατιωτών είπε ότι προσπαθούσαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση για να “προστατέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα” και να επαναφέρουν την δημοκρατία από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, το οποίο έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα κριτική για τα βάναυσα μέτρα καταστολής προς τους διαδηλωτές ενάντια στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Ερντογάν κατηγόρησε τον παλιό αποδιοπομπαίο τράγο του, τον Fethullah Gulen, για την διοργάνωση της επανάστασης. Ο Μουσουλμάνος κληρικός, αντίπαλος του προέδρου ο οποίος αυτοεξορίστηκε στην Πενσυλβάνια ως επικεφαλής ενός θρησκευτικού κινήματος δισεκατομμυρίων δολαρίων, συχνά κατηγορείται για την πολιτική αστάθεια στην Τουρκία.

Μετά το πραξικόπημα, ο τουρκικός στρατός επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στους πολίτες, ζητώντας τους να μείνουν σπίτι, αλλά ο Ερντογάν κάλεσε τους υποστηρικτές του να αγνοήσουν την διαταγή και να βγουν στους δρόμους, κάτι που πιστεύεται ότι τελικά έκανε τον στρατό να χάσει τον έλεγχο.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που απέδρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατηγορήθηκαν την Κυριακή από εισαγγελέα για παράνομη ενέργεια και παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι άντρες, οι οποίοι αναζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έφτασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο την Κυριακή αφού έστειλαν σήμα κινδύνου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Κατηγορήθηκαν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την δικηγόρο τους, Ίλια Μαρινάκη, η οποία πρόσθεσε ότι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο την Δευτέρα. Οι στρατιωτικοί παραμένουν υπό κράτηση και δεν έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειες τους.

Οι ίδιοι επιμένουν ότι δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα και ότι έφυγαν για την Ελλάδα για να σώσουν τις ζωές τους όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Η δικηγόρος τους πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικοί – όλοι παντρεμένοι και γύρω στα 40 – φοβούνται για την ασφάλεια των ιδίων και των οικογενειών τους.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta