Η Σπαζοκεφαλιά που έχει Κάνει τους ΠΑΝΤΕΣ να Κολλήσουν! Εσύ Μπορείς να βρεις ΠΟΙΟΣ είναι ο Αριθμός που Ακολουθεί;

Οι σπαζοκεφαλιές στο Διαδίκτυο είναι δημοφιλείς και διασκεδαστικές! Κάποιες μετράνε την χρωματική μας αντίληψη, τον χρόνο αντίδρασης ή ακόμα και τον δείκτη ευφυΐας, αλλά η παρακάτω σπαζοκεφαλιά μετράει το πόσο καλοί είστε στο να εντοπίζετε μοτίβα σε αριθμητικές ακολουθίες και είναι αρκετά δύσκολη.

Το ζητούμενο είναι να βρείτε τον επόμενο αριθμό στην εξής ακολουθία: 32, 45, 60, 77 _.

Σας προτείνουμε δύο μεθόδους για τη λύση του προβλήματος:

Μέθοδος 1η

O τελευταίος αριθμός ισούται με τον αριθμό 96. H διαφορά του πρώτου και του δεύτερου αριθμού είναι 13, και η διαφορά του δεύτερου με τον τρίτο αριθμό είναι 15. Η διαφορά του τέταρτου αριθμού με τον τρίτο είναι 17. Άρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε κάθε αριθμό της ακολουθίας προσθέτουμε το 13 επαυξημένο κατά 2 * n σε κάθε επανάληψη, όπου n = 0, 1, 2, 3, κτλ.

Έτσι οι αριθμοί προκύπτουν ως εξής:

32 + 13 = 45

45 + 15 = 60

60 + 17 = 77

77 + 19 = 96.

Μέθοδος 2η

Η δεύτερη λύση του προβλήματος έχει να κάνει με τον πολλαπλασιασμό των στοιχείων της ακολουθίας:

Παρατηρήστε ότι 4 * 8 = 32, 5 * 9 = 45, 6 * 10 = 60 και 7 * 11 = 77.

Κάθε φορά ο πρώτος πολλαπλασιαστής αυξάνεται κατά 1, το ίδιο και ο δεύτερος. Επομένως, αν πολλαπλασιάσουμε το 8 * 12 = 96, θα μας δώσει τη σωστή λύση.

Αν καταφέρατε να το λύσετε, τότε σημαίνει ότι έχετε την ικανότητα να εντοπίζετε μοτίβα σε αριθμούς. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη για τις δραστηριότητες και τις εργασίες που είστε καλοί. Έχετε κυρίαρχη την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, που επικεντρώνεται σε λογική σκέψη, ενώ η δεξιά επικεντρώνεται περισσότερο στην καλλιτεχνική και δημιουργική έκφραση.

Καταφέρατε να λύσετε το πρόβλημα; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας για να δοκιμάσετε και να συγκρίνετε τις ικανότητές σας.

Credit: Awm

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta