Η ΝΕΑ Αλλαγή στo Facebook που θα Προκαλέσει Σάλο! Διαγράφει ΟΛΕΣ τις Φωτογραφίες σας αν δεν κάνετε ΑΥΤΟ…

Αν χρησιμοποιείτε το Facebook, τότε γνωρίζετε ήδη ότι τους αρέσει να συλλέγουν και να αποθηκεύουν τις πληροφορίες σας. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά όμως. Το Facebook απειλεί ότι θα κατεβάσει τις φωτογραφίες μας και πρέπει να ξέρουμε τι να κάνουμε για να το αποτρέψουμε.

Αυτή είναι η αλλαγή που πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες του Facebook. To Facebook έχει δισεκατομμύρια χρήστες και πολλοί το χρησιμοποιούν σαν διαδικτυακό άλμπουμ φωτογραφιών. Ήδη από τότε που ξεκίνησε, το Facebook έκανε την κοινοποίηση φωτογραφιών εύκολη.

Αλλά η εφαρμογή του Facebook για κινητά έχει μια τεράστια αλλαγή. Έχετε παρατηρήσει κάτι διαφορετικό; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι.

Θα αρχίσουν να διαγράφουν τις φωτογραφίες μας και θα ξεκινήσουν από τα κινητά.

Ποιος είναι ο λόγος; Το Facebook έχει βγάλει την λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού από την κεντρική εφαρμογή και την πρόσθεσε στην νέα του εφαρμογή, το Moments. Τι είναι όμως αυτό;

Η νέα αυτή εφαρμογή βελτιστοποιεί το ανέβασμα και το σκανάρισμα φωτογραφιών. Υπόσχεται να κάνει την δημιουργία και την κοινοποίηση άλμπουμ πιο εύκολη.

Τι γίνεται αν θέλει κάποιος να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την κεντρική εφαρμογή του Facebook; Δεν υπάρχει πρόβλημα – απλά οι συγχρονισμένες από το κινητό φωτογραφίες τελικά θα διαγραφούν.

Θα διαγραφούν; Ακριβώς, θα διαγραφούν. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις φωτογραφίες που έχετε ήδη δημοσιεύσει στο Facebook, μόνο αυτές που έχετε συγχρονίσει από το κινητό σας. Αυτό είναι το προειδοποιητικό μήνυμα που στέλνει το Facebook:

Μπορεί να φαίνεται παράξενο που το Facebook συγχρονίζει τις φωτογραφίες αμέσως μόλις τις τραβάτε.
Είναι ανησυχητικό. Το πιο τρομακτικό είναι ότι το Facebook έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό που αναγνωρίζει πρόσωπα.

Αυτό σημαίνει ότι το Facebook σκανάρει τις φωτογραφίες σας προσπαθώντας να αναγνωρίσει πρόσωπα… χωρίς καν να τις ανεβάζετε στην σελίδα σας. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν ανεβάζετε μια φωτογραφία, το Facebook κάνει ό,τι μπορεί για να αναγνωρίσει τα άτομα.

Οι επιπτώσεις αυτού είναι αρκετά ανησυχητικές. Αν οι προτάσεις για ετικέτα είναι ενεργοποιημένες στον λογαριασμό σας (είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή), αυτό σημαίνει ότι οι φίλοι σας στο Facebook θα μπορούν να προσθέτουν ετικέτες και να κοινοποιούν ιδιωτικά φωτογραφίες σας στο Facebook.

Θεωρητικά είναι ένα πολύ τέλειο εργαλείο – αλλά μπορείτε να μην το επιλέξετε. Στις ρυθμίσεις μπορείτε να απενεργοποιήσετε την πρόταση για ετικέτες. Αν δεν θέλετε να κατεβάσετε το Moments και να χάσετε τις φωτογραφίες σας από το Facebook, υπάρχει επιλογή.

Μπορείτε να κατεβάζετε τις φωτογραφίες σας πριν τις 7 Ιουλίου. Το Facebook σας δίνει την επιλογή να τις κατεβάσετε σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου, το οποίο μπορείτε να ανοίξετε εύκολα με δωρεάν εφαρμογές.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες, ποιος είναι ο λόγος που το κάνει αυτό το Facebook; Το Facebook είναι μια μεγάλη εταιρία και προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει την παρουσία του, ειδικά στις φορητές συσκευές.

Έχει βγάλει μια σειρά εφαρμογών και χαρακτηριστικών τα οποία συνδέουν το Facebook με λειτουργικά συστήματα κινητών, όπως το Android.

Επίσης, δεν θέλει να χαθούν οι φωτογραφίες. Σε μια προσπάθεια να καταγράψει την ζωή σας, το Facebook δεν θέλει να μπερδευτούν και να χαθούν οι φωτογραφίες σας. Για παράδειγμα, είστε σε έναν γάμο και βγάλατε πολλές φωτογραφίες, αλλά δεν έχετε καλό σήμα.

Αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να ξεχαστούν το κινητό σας. Αν όμως το Moments είναι συγχρονισμένο με την συσκευή σας, κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί.

Μην ανησυχείτε, έχετε χρόνο να κατεβάσετε το Moments. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η αλλαγή, θυμηθείτε ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν με το Messenger, που έγινε ξεχωριστή εφαρμογή. Η αλλαγή αυτή έγινε, αλλά ο κόσμος συνέχισε να προχωρά κανονικά.

Μην ξεχάσετε την ημερομηνία: 7 Ιουλίου. Είναι η ημερομηνία που μπορεί να διαγραφούν για πάντα οι φωτογραφίες σας. Έχετε δύο επιλογές: να κατεβάσετε το Moments ή να κατεβάσετε ένα συμπιεσμένο αρχείο με τις φωτογραφίες σας.

Δείτε στο βίντεο επιπλέον πληροφορίες για το Moments:

Credit: diply.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta