Η Επιστήμη Μίλησε: Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ΠΙΟ ευτυχισμένοι όταν είναι Μόνοι τους!

Group of people toasting and looking happy at a restaurant

Τελικά, όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο λιγότερο ικανοποιημένος αισθάνεσαι με την κοινωνική συναναστροφή. Ο Satoshi Kanazawa από το London School of Economics και ο Norman Li από το Singapore Management University είναι εξελικτικοί ψυχολόγοι.

Η μελέτη τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology, είχε στόχο να καθορίσει “πώς η ευφυΐα, η πυκνότητα του πληθυσμού και η φιλία επηρεάζουν την σύγχρονη ευτυχία”.

Οι ερευνητές εξέτασαν 15.000 άτομα ηλικίας 15-28. παρατήρησαν μερικά πράγματα: οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη είναι γενικότερα λιγότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που ζουν στην εξοχή. Και αυτοί έδειξαν ότι είναι πιο ικανοποιημένοι όταν έχουν αυξημένες κοινωνικές επαφές.

Αλλά δεν ένιωθαν ΟΛΟΙ έτσι.

Ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν υψηλότερο IQ ανέφεραν ότι ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι όταν βρίσκονταν περισσότερο με τους φίλους τους.

“Τα ευρήματα εδώ υπαινίσσονται (και δεν αποτελεί έκπληξη) ότι όσοι έχουν μεγαλύτερη ευφυΐα και ικανότητα να την χρησιμοποιούν… είναι λιγότερο πιθανό να περάσουν χρόνο κάνοντας κοινωνικές επαφές, γιατί είναι αφοσιωμένοι σε ένα πιο μακροπρόθεσμο στόχο”, είπε η Carol Graham, η οποία μελετά την οικονομία της ευτυχίας στο Brookings Institute, στο Washington Post.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος πανέξυπνος γνωστός σας επιμένει ότι προτιμά να μένει σπίτι από το να βγει για φαγητό με φίλους, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η ευτυχία είναι διαφορετική για όλους.

Credit: simplemost.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta