Η “επαναστατική” γενιά της δεκαετίας του ’70 μέσα από 20 μοναδικές φωτογραφίες της εποχής.

Προτού ο Joseph Szabo γίνει φωτογράφος παγκοσμίου φήμης, ήταν καθηγητής στο Λύκειο Malverne στο Long Island. Στις πρώτες του μέρες ως καθηγητής, σκέφτηκε ότι θα χρειαστεί να κάνει κάτι ιδιαίτερο για να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών του. Έτσι έβαλε μια φωτογραφική μηχανή στην τάξη …

«Δεν είχα ποτέ τη φωτογραφία ως μέσο για να βγάλω χρήματα, ήταν απλώς ένας τρόπος σύνδεσης με τους νέους ανθρώπους. Έτσι νομίζω ότι οι φωτογραφίες μου έχουν ένα είδος αυθεντικής ή γνήσιας ποιότητας που πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν», δήλωσε στο Huck Magazine.

«Προσπαθούσα να καταγράψω με ειλικρίνεια αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές και να δείξω στους μαθητές ότι πρέπει να κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουν χωρίς φόβο. Θα μπορούσαν απλά να κάθονται στο σχολείο και να καπνίζουν ένα τσιγάρο ή θα μπορούσαν να κρέμονται από την πόρτα του αυτοκινήτου λέγοντας: Αυτή είναι η τελευταία μέρα του σχολείου και δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά εδώ! Θα μπορούσαν να πηδούν στον αέρα με ενθουσιασμό λόγω της μουσικής που ακούν ή θα μπορούσαν να αράζουν με τους φίλους τους. Όλες αυτές οι αυθεντικές στιγμές σημαίνουν τόσο πολλά σε μένα, με βοήθησαν να καταλάβω τους ανθρώπους και μου επέτρεψαν να συνδεθώ μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.»

Credit: BoredPanda

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta