Εσείς γνωρίζετε γιατί τα Κουμπιά στα Γυναικεία πουκάμισα είναι από αριστερά ενώ στα Αντρικά από δεξιά; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Αν έχετε φορέσει ποτέ το πουκάμισο του αγοριού ή του άντρα σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι τα κουμπιά είναι από την αντίθετη πλευρά.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ποιο λόγο τα κουμπιά στα γυναικεία πουκάμισα είναι από αριστερά ενώ στα αντρικά από δεξιά.

Ένας χρήστης με το όνομα Quora πιστεύει ότι ο λόγος που τα κουμπιά μετακινήθηκαν στα αριστερά για να είναι πιο εύκολη η ζωή των γυναικών που θηλάζουν.

Ο χρήστης είπε ότι οι μητέρες που είναι δεξιόχειρες έχουν την τάση να κρατάνε το μωρό τους με το αριστερό χέρι, έτσι τα κουμπιά από την αριστερή πλευρά τους διευκολύνουν να τα ξεκουμπώσουν με το δεξί.

Στο μεταξύ, στο παρελθόν οι άντρες κουβαλούσαν τα σπαθιά τους με το δεξί – που σημαίνει ότι έπρεπε να μπορούν να ξεκουμπώνουν τα κουμπιά τους με το αριστερό.

Παλιότερα, κάποιος είχε πει ότι αυτή η συνήθεια ξεκίνησε από τα μέσα του 19ου αιώνα και προέρχεται από τις γυναίκες της υψηλής τάξης, τις οποίες συνήθως έντυναν οι υπηρέτριες.

Αυτό θα βόλευε περισσότερο τις δεξιόχειρες υπηρέτριες να κουμπώνουν τα κουμπιά, σύμφωνα με το Elle.

Όμως, και οι άντρες ντύνονταν από τους υπηρέτες τους, κάτι που μας δυσκολεύει να καταλάβουμε για ποιο λόγο μόνο στα γυναικεία πουκάμισα είναι τα κουμπιά από αριστερά.

Αν και αυτή φαίνεται να είναι η πιο λογική εξήγηση, κυκλοφορούν και πιο εξειδικευμένες θεωρίες.

Μία από αυτές περιλαμβάνει τον Ναπολέων και ένα πορτρέτο του στο οποίο έχει το δεξί του χέρι μέσα από το γιλέκο.

Η θεωρία αυτή λέι ότι ο Ναπολέων ήθελε να σταματήσει τις κοροϊδίες των γυναικών προς το πρόσωπο του, οι οποίες έβαζαν το δεξί τους χέρι κάτω από τα ρούχα τους.

Έτσι, ζήτησε να μεταφερθούν τα κουμπιά στην αριστερή πλευρά έτσι ώστε να μην μπορούν να μιμούνται το πορτρέτο του.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta