Επιστήμονες χρησιμοποίησαν Ακτίνες Χ για να μάθουν πως έφτιαχναν τις Μινιατούρες τον 16ο Αιώνα. Δείτε ΤΙ ανακάλυψαν!

Υπάρχουν μόλις 135 γνωστά κουτάκια μινιατούρες από ξύλο και αποτελούν πραγματικά αίνιγμα για τους ειδικούς όλου του κόσμου. Πρόσφατα, οι ερευνητές συγκέντρωσαν κάποια από αυτά τα μικροσκοπικά θρησκευτικά κειμήλια από διάφορα μουσεία και προσωπικές συλλογές για να τα μελετήσουν περαιτέρω.

Πράγματι, βρήκαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Πιστεύουν πως όλα φτιάχτηκαν μεταξύ του 1500 και του 1530, είτε στην Φλάνδρα, είτε στην Ολλανδία. Η κοινωνική άνοδος της τάξης των εμπόρων στην Ευρώπη αύξησε την ζήτηση για φορητά θρησκευτικά αντικείμενα υψηλής αξίας.

Ωστόσο όμως, πολλά αξεσουάρ εκκλησιών σταμάτησαν να έχουν ζήτηση λόγω μεταρρυθμίσεων όπως συνέβη και με αυτές τις μινιατούρες. Χρησιμοποιώντας ακτίνες χ, οι ερευνητές είδαν πόσο πολύπλοκες είναι στην πραγματικότητα αυτές οι μινιατούρες.

Τα εσωτερικά κομμάτια είναι ενωμένα με τέτοιο τρόπο που κρύβονται όλες οι ενώσεις, οι οποίες φαίνονται μόνο με ακτίνες χ ή μικροσκόπιο. Ακόμα όμως και η προηγμένη τεχνολογία δεν κατάφερε να δει τα πάντα αφού ίχνη χρυσού καλύπτουν μερικά κομμάτια τους. Ακόμα όμως η διαδικασία παραγωγής τους παραμένει μυστήριο…

Δείτε τα και θα καταλάβετε!

Πώς σας φαίνονται;

Credit: boredpanda.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta