Δείτε ΠΩΣ κατάντησαν οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ρίο μόλις 6 μήνες μετά το τέλος των Αγώνων! – 13 Ντροπιαστικές Εικόνες

Το καλοκαίρι τελείωσε για την πανέμορφη πόλη της Βραζιλίας. Σε μία συλλογή νέων καταθλιπτικών φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη βδομάδα, οι δρόμοι του Ολυμπιακού χωριού και οι εγκαταστάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι εγκαταλειμμένες και ερειπωμένες, μόλις 6 μήνες μετά το τέλος των αγώνων.  

Σε μία πόλη που ήλπιζε απεγνωσμένα να βγει έξω από την φτώχεια και το χρέος βγάζοντας τα χρήματα που επένδυσαν, αυτά είναι τα ερείπια ενός γκρεμισμένου ονείρου.

Οι Ολυμπιακοί του Ρίο το 2016 ήταν πνιγμένοι στα σκάνδαλα πριν ακόμα ξεκινήσουν, συμπεριλαμβανομένου και ενός ξεσπάσματος του ιού Zika, αναφορές για ντοπάρισμα Ρώσων αθλητών και την καταγγελία του προέδρου Dilma Rousseff για διαφθορά. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας είναι χρεωμένη εκατομμύρια δολάρια σε διεθνείς πιστωτές και τώρα χρωστάει πάνω από 900,000 δολάρια σε μία τοπική εταιρία ενέργειας.

Βαλτωμένες πισίνες, φθαρμένα γήπεδα και βανδαλισμοί σε όλο το Ολυμπιακό χωριό. Οι καρέκλες είναι ξηλωμένες από τα κάποτε καλοφτιαγμένα στάδια και το μέλλον αυτών των κτιρίων είναι αβέβαιο.

Είναι σχεδόν απίθανο αυτό το θέμα να είναι στις προτεραιότητες του δήμου, αν σκεφτεί κανείς τις πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει.



Οι σκέψεις σας;

Credit: boredpanda.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta