Δείτε γιατί ένας Ζωολογικός Κήπος είναι στην Πραγματικότητα μια Φυλακή για Κάθε Ζώο, μέσα από 9 Σοκαριστικές Φωτογραφίες.

Λίγα από τα ζώα που βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους είναι πραγματικά υπό εξαφάνιση. Τα υπόλοιπα βρίσκονται εκεί για να διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Η σειρά φωτογραφιών του Gaston Lacombe “Captive” έχει σκοπό να αναδείξει αυτό ακριβώς το πρόβλημα.

Ενώ η πρόθεση του να φτιάξεις έναν ζωολογικό κήπο ακούγεται έντιμη, πολλοί δυστυχώς μοιάζουν με συλλογές αυτοκινήτων παρά οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Όπως έχει πει και η οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, PETA, τα ζώα δείχνουν σημάδια ψυχολογικού στρες όταν βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Προφανώς και αυτά τα ζώα είναι φτιαγμένα να ζουν ελεύθερα και δεν ανήκουν σε ένα καλά διακοσμημένο κλουβί.

Ακόμα και το επιχείρημα ότι τα σώζουν δεν ισχύει, αφού μόνο λίγα από αυτά τα ζώα βρίσκονται όντως υπό εξαφάνιση. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό για τους ανθρώπους αλλά δεν είναι ωφέλιμο για τα ζώα.

Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν οργανισμοί που κάνουν πολύ σημαντική δουλειά και προστατεύουν ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ζωολογικός κήπος του San Diego για παράδειγμα, φροντίζει τον Nola, έναν από τους 4 τελευταίους Λευκούς Ρινόκερους στον κόσμο. Χωρίς την βοήθειά τους, πιθανώς να πέθαινε μέσα σε μέρες από λαθροκυνηγούς.

Μόνο οι εξαιρέσεις νοιάζονται για το καλό των ζώων και αυτός είναι πιθανώς και ο λόγος που εκείνα ζουν πιο λίγο σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Αυτό ήθελε να δείξει και ο φωτογράφος με αυτή την συλλογή.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τις συνθήκες στις οποίες ζουν πολλά ζώα καθημερινά, μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον:

Οι σκέψεις σας; 

Credit: expand-your-consciousness.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta