Γνωρίστε το ζευγάρι που εγκατέλειψε τα πάντα για να ζήσει μία Βικτωριανή ζωή

Τώρα αυτό κι αν είναι παλιομοδίτικο ειδύλλιο! Γνωρίστε το ζευγάρι που απέφευγε τα κινητά τηλέφωνα, το internet, τις ηλεκτρικές συσκευές, τις μεταφορές και ζει μία ζωή Βικτωριανής εποχής πιστεύοντας ότι είναι καλύτερα

Η Sarah και ο GAbriel Chrisman ενώθηκαν μεταξύ τους από ένα κοινό πάθος με τη βικτοριανή εποχή.
Και με την πάροδο του χρόνου, το πάθος τους έχει ανθίσει με ένα πολύ αντισυμβατικό τρόπο.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, το ζευγάρι ζει με έδρα το Σιάτλ, παντρεύτηκε το 2002, ντύνεται, ταξιδεύει, μαγειρεύει και ψυχαγωγείτε σαν να ζούσε τον 19ο αιώνα.
Αν και μια ζωή χωρίς κινητά τηλέφωνα, internet, σύγχρονες μεταφορές και πάνινα παπούτσια δίνει την αίσθηση του τρόμου για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, οι Chrismans επιμένουν ότι αυτοί είναι οι τυχεροί.

“Ακόμη πριν γνώρισω τον Gabriel, εμείς οι δύο είδαμε την αξία σε παλαιότερους τρόπους θεώρησης του κόσμου” ακαδημαϊκός και θεραπευτής μασέρ, η Sarah, 35 ετών, γράφει σε ένα προσωπικό δοκίμιο για την Vox.

Η Sarah φοράει κορσέ όλη μέρα, κάθε μέρα. Ο Gabriel, ακαδημαικός σε μια βιβλιοθήκη, φοράει αυθεντικά γυαλιά με χρυσό σκελετό του 19ου αιώνα.

Το σπίτι τους, που χτίστηκε το 1888, είναι εξοπλισμένο με λάμπες πετρελαίου που κινούνται, και δεν έχουν ηλεκτρικό ψυγείο ή φούρνο.
Τα ρούχα πλένονται σε ένα κουβά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την ψυχαγωγία της, η Shara διαβάζει εκδόσεις του 1890 του Cosmopolitan ή πάνε σα ζευγάρι βόλτα με το ποδήλατό τους.
Και οι δύο βλέπουν όλο αυτό ως ακαδημαϊκή έρευνα – πολύ πιο έντονα από ό, τι οποιαδήποτε κοινωνιολογική μελέτη που αντιμετωπίζει το θέμα σχετικά. Αλλά είναι επίσης ένας τρόπος ζωής τους.

«Είναι μια ζωή που μας κρατάει πολύ περισσότερο σε επαφή με τις φυσικές εποχές,« η Sarah γράφει για Vox.
Μιλώντας στην Daily Mail on-line πριν από δύο χρόνια, μετά τη δημοσίευση του βιβλίου της Victorian Secrets: What a Corset Taught me About the Past, the Present, and Myself, η Sarah επέμεινε ότι αυτή και ο Gabriel εξακολουθούν να συναντιούνται με φίλους για να συζητήσουν για τον ακαδημαϊκό χώρο, ή να πάνε για πεζοπορία – αλλά με τα βικτοριανά ρούχα τους.
Μετά από ένα χρόνο φορώντας έναν κορσέ κάθε μέρα, η κ Chrisman είπε ότι η μέση της πήγε από 32 ίντσες σε 22 ίντσες, βίωσε λιγότερες ημικρανίες και γενικότερα η στάση της βελτιώθηκε. Ο κορσές της υπενθυμίζει πότε μπορεί να φάει κι άλλο και πότε όχι.

“Οι φίλοι μας, μας υποστηρίζουν αλλά έχουν και περιέργεια”, εξήγησε η κ Chrisman.

“Οι άνθρωποι έχουν ανάμικτες αντιδράσεις,” παραδέχτηκε. “Κάποιοι είναι ενθουσιασμένοι και θετικοί. Τις προάλλες ένας γέρος έτρεξε έξω από ένα εστιατόριο για να μου πει ότι του έφτιαξα την ημέρα του, λέγοντάς μου: “Είσαι όμορφη.”
Γράφοντας για το Vox, η Sarah αποκάλυψε μερικές από τις πιο επιθετικές αντιδράσεις που διατυπώθηκαν εναντίων τους:
“Ζούμε σε έναν κόσμο που μπορεί να είναι τρομερά εχθρικός προς τη διαφορετικότητα του κάθε είδους. Οι κοινωνίες είναι γεμάτες με νταήδες που επιτίθενται στους διαφωνούντες με κάθε διαφορετικό (…) Μας έχουν αποκαλέσει “φρικιά”, “περίεργους” και μια πληθώρα από πολύ χειρότερες προσβολές.”

” Κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι πρέπει να είμαι συνεχώς σε επιφυλακή ενάντια στους ανθρώπους που προσπαθούν να με κοροιδέψουν.”
“Η ενασχόληση με όλα αυτά τα πράγματα και να προσπαθούμε να μην επηρεαστούμε από αυτούς, να μην αφήνουμε την εχθρική άγνοια των άλλων ανθρώπων να μας στερήσει τη χαρά, είναι το πιο δύσκολο απ’όλα. Το να φοράω ένα βικτοριανό κορσέ είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.”

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta