Για 4 Ολόκληρα Χρόνια, δεν είχε Πετάξει ποτέ τα Σκουπίδια της. Αυτό που Ανακάλυψε; Θα σας Σοκάρει!


To 2011, o φωτογράφος Antoine Repesse σταμάτησε να πετά τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα του για να κάνει μια δήλωση. 4 χρόνια αργότερα ξεκίνησε μια δυνατή φωτογραφική σειρά την οποία αποκάλεσε “#365 Unpacked”. Οι φωτογραφίες του μας κάνουν να αναλογιστούμε τον ρόλο μας σαν καταναλωτές.

Κατά την διάρκεια των 4 αυτών ετών, ο φωτογράφος, ο οποίος έχει ως βάση την Lille, συγκέντρωσε πάνω από 70 κυβικά μέτρα σκουπιδιών: 1.600 μπουκάλια γάλα, 4.800 ρολά τουαλέτες και 800 κιλά εφημερίδες, τα οποία ξεχώρισε στην συνέχεια για πιο έντονο οπτικό εφέ: «Ήθελα να δώσω μια αισθητική διάσταση στην δουλειά μου», εξηγεί.

«Η επιλογή μου να διαχωρίσω τα σκουπίδια δίνει μια γλαφυρή επίδραση. Προσπάθησα να βγάλω την τέλεια φωτογραφία που να προκαλεί κάτι το ενοχλητικό.»

Με την φωτογραφική σειρά του αντιμετωπίζει το κυριότερο εμπόδιο για το ξεκίνημα μεγάλων αλλαγών στην βιομηχανία των σκουπιδιών και την παγκόσμια υπερθέρμανση – το πόσο αόρατα είναι αυτά τα προβλήματα στην καθημερινότητα μας:

«Συχνά μας μιλάνε για την ποσότητα σκουπιδιών που παράγουμε, αλλά νομίζω ότι μια φωτογραφία είναι πιο δυνατή από τα λόγια», λέει ο Repesse. «Ελπίζω το πρότζεκτ μου να εμπνεύσει αλλαγές» – κι εμείς το ίδιο!

Οι σκέψεις σας;

Credit: boredpanda.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta