15 Μεγάλες Αλήθειες, για την Ταινία Pretty Woman, που Κανείς ΔΕΝ μας είπε.

Η ταινία Pretty Woman προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1990, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει μια κλασική ταινία. Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών Julia Roberts και Richard Gere είναι απίστευτη και η ιστορία τους μοιάζει σαν να βγήκε από ένα ρομαντικό μυθιστόρημα.

Γι’ αυτό λοιπόν μάθαμε τα 15 πιο ενδιαφέρονται γεγονότα για την ταινία και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Η Julia Roberts παίζει την Vivian Ward στη ταινία Pretty Woman, αλλά ο ρόλος αρχικά προτάθηκε στην Molly Ringwald. Η Molly αργότερα δήλωσε ότι μετάνιωσε που απέρριψε τον ρόλο.

2. Η Julia δεν ήταν πολύ γνωστή ηθοποιός εκείνο τον καιρό, και πήρε τελικά το ρόλο επειδή πολλές άλλες ηθοποιοί απέρριψαν το ρόλο. Μεταξύ των οποίων είναι: η Winona Ryder, η Meg Ryan, η Karen Allen, η Jennifer Connelly και η Michelle Pfeiffer.

3. Ο Richard Gere που ενσαρκώνει τον Edward Lewis, παραλίγο να απορρίψει το ρόλο, μέχρι που η Julia του άφησε ένα σημείωμα γράφοντάς του “σε παρακαλώ δέξου” και τελικά δέχτηκε το ρόλο.

4. Άλλοι ηθοποιοί που ήταν υποψήφιοι για το ρόλο ήταν: ο Christopher Reeve, ο Daniel Day-Lewis, ο Denzel Washington, και ο Al Pacino.

5. Η σκηνή που η Vivian παρακολουθεί I Love Lucy στο πάτωμα, ο σκηνοθέτης της ταινίας Garry Marshall στην πραγματικότητα γαργαλούσε τα πόδια της Robert για να πετύχει ένα αυθεντικό γέλιο από εκείνη.

6. Το κόκκινο παλτό που φοράει η Vivian στην πραγματικότητα αγοράστηκε στο δρόμο για 30 δολάρια πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

7. Για την αφίσα της ταινίας έγινε photoshop στο κεφάλι της Julia στο σώμα της Shelley Michelle. Επίσης παρατηρήστε πως τα μαλλιά του Richard Gere στην αφίσα είναι μαύρα ενώ στην ταινία είναι γκρίζα.

8. Ο ρόλος της Kit προσφέρθηκε στη Demi Moore, αλλά εκείνη τον απέρριψε.

9. Ο Richard Gere όντως παίζει πιάνο σε αυτή τη σκηνή. Σύνθεσε και ένα τραγούδι για την ταινία.

10. Η ταινία Pretty Woman τεχνικά είναι ταινία της Disney. Το στούντιο του Walt Disney κυκλοφόρησε εκατοντάδες ταινίες υπό την αιγίδα της Touchstone Pictures, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών, Ο Μπαμπάς της Νύφης, και Περλ Χάρμπορ.

11. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής στη κρεβατοκάμαρα, η Julia ήταν τόσο νευρική που μια φλέβα πετάχτηκε στο μέτωπό της. Ο σκηνοθέτης και ο  Richard έκαναν μασάζ στο μέτωπό της μέχρι που εξαφανίστηκε.

12. Όταν εξαφανίστηκε η φλέβα της Julia, έβγαλε κόκκινα εξανθήματα και της έβαλαν ειδική λοσιόν μέχρι να μπορέσουν να γυρίσουν τη σκηνή.

13. Αυτή η σκηνή, όπου ο Edward κλείνει τη θήκη με το περιδέραιο στα δάχτυλα της Vivian ήταν αυτοσχέδια. Η αντίδραση της Julia ήταν φυσική και άρεσε τόσο πολύ στον σκηνοθέτη που τελικά τη κράτησε.

14. Μιλώντας για το περιδέραιο…Κόστιζε 250.000 δολάρια και ένας οπλισμένος φρουρός του κοσμηματοπωλείου το συνόδευε παντού στο πλατό.

15. Η ταινία αρχικά είχε τίτλο ‘3000’ γιατί αυτό ήταν το ποσό που η Vivian και ο Edward συμφώνησαν για εκείνη την εβδομάδα. Αργότερα το άλλαξαν σεPretty Woman όταν προστέθηκε το τραγούδι του Roy Orbison “Oh, Pretty Woman”στο σάουντρακ της ταινίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο αν σας αρέσει η ταινία Pretty Woman!

Credit: diply.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta