Βρήκε μία Σπάνια Αντίκα ξεχασμένη στα Εργαλεία του Παππού του. Μόλις έμαθε ΠΟΣΑ λεφτά Αξίζει, Τρελάθηκε απ΄τη Χαρά του!

Όταν βρίσκουμε παλιά πράγματα είναι σαν να ανακαλύπτουμε θησαυρό. Αλλά αυτά τα παλιά αντικείμενα έχουν και ιστορία από πίσω. Είτε πρόκειται για ένα πιστόλι από τον εμφύλιο, είτε για ένα συνηθισμένο μπικουτί για τα μαλλιά, όταν κοιτάζουμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας και οι προπαππούδες μας, καταλαβαίνουμε καλύτερα την καθημερινότητα τους.

Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Αλλά όσον αφορά πιο παράξενα κομμάτια της ιστορίας, τίποτα δεν φαίνεται να είναι πιο ενδιαφέρον από τα όπλα. Είναι σχεδιασμένα για να σκοτώνουν ή να υπερασπίζονται αυτόν που τα κρατάει και βγαίνουν σε πολλά μεγέθη, σχήματα και είδη.

Αλλά ένας άντρας βρήκε ένα αντικείμενο τόσο παράξενο που δεν είχε ιδέα ότι ήταν ένα πυροβόλο όπλο. Καθώς έψαχνε στο κουτί με τα εργαλεία του παππού του, βρήκε αυτό το παράξενο πιστόλι από το 1895!

Τα πιστόλια παλάμης είναι πολύ καλά για άμυνα. Αυτός που το κρατά μπορεί να το κρύψει εύκολα και να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που νιώσει να απειλείται. Είναι πιο αποτελεσματικό από κοντά. Το παρακάτω πιστόλι είναι ένα από τα 13.000 ίδια τέτοια πιστόλια που δημιουργήθηκαν.

Πολλά από αυτά έχουν χαθεί ή καταστραφεί. Αλλά αυτά τα πυροβόλα είναι φτιαγμένα από την εταιρία Chicago Arms και έχουν μεγάλη αξία. Η εκπομπή “Antiques Roadshow” ασχολήθηκε με αυτό το θέμα. Ο άντρας που βρήκε το όπλο διηγείται την ιστορία πίσω από αυτό. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο προπάππους του.

Όταν πέθανε, το έδωσε στο παππού του άντρα. Αλλά ο παππούς δεν ήξερε ότι ήταν όπλο. Νόμιζε ότι ήταν απλά ένα εργαλείο. Έτσι, το έβαλε στο κουτί με τα εργαλεία όπου το ξέχασε για χρόνια. Δεν ήξερε όμως ότι κρατώντας το σε ένα ασφαλές μέρος σαν αυτό θα το βοηθούσε να διατηρηθεί και να αυξήσει την αξία του χρόνια αργότερα.

“Είναι πολύ καλό όπλο. Και αποτελεί καινοτομία”, λέει ο Gary Piattoni, εκτιμητής.

“Είναι φτιαγμένο από την εταιρία Chicago Arms. Έφτιαξαν μόνο 13.000 ή ίσως λίγα λιγότερα… Περίπου 1.000 από αυτά είχαν μπλε τελείωμα. Αυτό έχει τελείωμα από νικέλιο.”

Στα 50 δευτερόλεπτα του βίντεο, ο Piattoni περιγράφει πώς λειτουργεί το όπλο. Υπάρχουν 7 θαλάμες οι οποίες πρέπει να γεμίσουν με τη μία. Το όπλο αυτό ήταν δημοφιλές στο Σικάγο στις αρχές το 20ου αιώνα. Με την εγκληματικότητα στα ύψη ήταν πολύ σημαντικό να είναι κανείς οπλισμένος. Πολλοί Αμερικανοί συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη.

Αυτό το όπλο-αντίκα έχει αξία 2.000 δολάρια! Ο νεαρός ιδιοκτήτης του φαίνεται να είναι πολύ ικανοποιημένος!

Πώς σας φάνηκε;

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta