Αυτό το σπίτι στην Αγγλία ήταν να κατεδαφιστεί, μέχρι που βρήκαν ΑΥΤΑ στο υπόγειό του!

Το 2006 ένα ορφανοτροφείο στo Λονδίνο ήταν προς κατεδάφιση. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης όμως, στο σφραγισμένο υπόγειο αποκαλύφθηκαν χιλιάδες ξύλινα κιβώτια. Ύστερα από περαιτέρω εξέταση, διαπιστώθηκε ότι τα κιβώτια περιείχαν χιλιάδες παράξενα αντικείμενα, έργα τέχνης, σπάνια δείγματα και μυστηριώδη ημερολόγια!

Σήμερα, η συλλογή είναι γνωστή ως Merrylin Cryptid Collection. Πήρε το όνομά της από τον αρχικό συλλέκτη, Thomas Theodore Merrylin, έναν βρετανό αριστοκράτη και φυσιοδίφη του 1800.

Ο Merrylin ταξίδέψε σε πολλές και μακρινές χώρες προκειμένου να αποκτήσει αυτά τα δείγματα, πολλά από τα οποία αφορούν είδη που προηγουμένως θεωρούνταν μυθολογικά. Ο ίδιος στα 80 του έμοιαζε να είναι μόλις 40 ετών και μερικοί τον κατηγόρησαν για εξάσκηση μαγείας προκειμένου να παρατείνει τη ζωή του.

Τότε, ξαφνικά εξαφανίστηκε μέχρι το 1942, όταν ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο Thomas Theodore Merrylin δώρισε ένα σπίτι στο Λονδίνο σε ένα ορφανοτροφείο, υπό τους όρους ότι το σπίτι ποτέ δεν θα πωληθεί και δε θα ανοίξουν ποτέ το υπόγειό του.

Ο πραγματικός Merrylin θα ήταν πάνω από 160 ετών το 1942, όμως ο άνδρας που δώρισε το σπίτι έμοιαζε να είναι κοντά στα 40. Οι ενδιαφερόμενοι θεώρησαν πως επρόκειτο για απλή συνωνυμία, αλλά ήταν όντως έτσι;

Ο Alex CF, ο επιμελητής της συλλογής, δεν θεωρεί πως είναι σύμπτωση. Λέει ότι τα ημερολόγια του Merrylin περιέχουν αναφορές σε πολύ προηγμένες ιδέες, όπως η κβαντική φυσική και θεωρίες για πολλαπλά σύμπαντα – ιδέες που δεν υπήρχαν ακόμη τότε…

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το πως τα ημερολόγια του Merrylin φαίνεται να καθιερώνουν μια επιστημονική βάση για ορισμένα από τα μυθολογικά δείγματα των συλλογών του.

Για παράδειγμα, ο ίδιος εικάζει ότι ο πρώτος πρόγονος του σύγχρονου ανθρώπου, ο Australopithecus, μπορεί να ήρθε σε επαφή με έναν συμβιωτικό ιό που οδήγησε στην ανάπτυξη δύο υποειδών του – τον Homo Lupus (γνωστός και ως λυκάνθρωπο) και τον Homo Vampyrus (βαμπίρ). Αντί για μυθικά, υπερφυσικά τέρατα, ο ίδιος πιστεύει ότι ο ιός όντως μετάλλαξε την φυσιολογία κάποιων ανθρώπων!

Λένε ότι η μαγεία είναι απλά ένα είδος επιστήμης που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, οπότε μήπως ο Merrylin είχε ανακαλύψει κάτι σπουδαίο;

Credits: Trends Feed

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta