Αυτές οι 18 μεσαιωνικές μέθοδοι βασανισμού είναι ότι πιο ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ έχει γραφτεί στην ιστορία της ανθρωπότητας

Το πιο ανησυχητικό πράγμα όσον αφορά τη βαρβαρότητα των διαφόρων μεθόδων βασανισμού, δεν είναι η ίδια η ύπαρξή τους, αλλά κυρίως η δόση της διαστραμμένης δημιουργικότητας με την οποία κατά καιρούς έχουν εμπλουτιστεί.

Ειδικά στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, ο βασανισμός ήταν ένας αποδεκτός και νόμινος τρόπος να αποσπάσουν πληροφορίες, ομολογίες, να τιμωρήσουν τους ενόχους και να επιβάλλουν ποινές.

1. Scaphism

Αφότου ξεγύμvωναν τον άνθρωπο, τον έδεναν πάνω σε μια βάρκα και τον ανάγκαζαν να καταναλώσει τεράστιες ποσότητες γάλακτος και μελιού μέχρις ότου πάθει διάρροια. Στη συνέχεια, άλοιφαν στο σώμα του μέλι και άφηναν τα έντομα και τα ζωύφια να… κάνουν την δουλειά τους.

2. Εκδορά

Ήταν η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούσαν το δέρμα από το σώμα του θύματος.

3. Lingchi

Αυτό το βασανιστήριο το κρατούσαν για ιδιαίτερα απεχθή εγκλήματα, όπως προδοσία ή δολοφονία γονέων. Ο κατηγορούμενος δενόταν σε έναν πάσσαλο (κατά προτίμηση σε δημόσιο χώρο) και στη συνέχεια έκοβαν κομμάτια του σώματός τους σαν να ήταν… φιλετάκια. Η διαδικασία μπορούσε να κρατήσει μέρες ολόκληρες ή μόλις λίγα λεπτά, ανάλογα με τα κοψίματα.

4. Ο τροχός

Τυπικά επρόκειτο για τον τροχό μιας άμαξας που πάνω του είχαν τοποθετηθεί πολλά καρφιά. Το θύμα δενόταν πάνω στον τροχό και τον χτυπούσαν αλύπητα ή τον γύριζαν.

5. Garrote

Μηχανή στραγγαλισμού κάποιου μέχρι να πεθάνει, ενώ επίσης χρησιμοποιούνταν για να σπάσουν το λαιμό του θύματος.

6. Μπρούτζινος ταύρος

Αυτή η μηχανή βασανισμού σχεδιάστηκε στην αρχαία Ελλάδα. Ο καταδικασμένος άνθρωπος κλεινόταν μέσα στον ταύρο, κάτω από τον οποίο άναβαν φωτιά και έτσι τον έψηναν ζωντανό.

7. Ξεκοίλιασμα

Η αφαίρεση ζωτικών οργάνων, κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς. Η καρδιά και οι πνεύμονες αφήνονταν για το τέλος για να μείνει το θύμα ζωντανό όσο το δυνατόν περισσότερο.

8. Βράσιμο

Το θύμα τοποθετούνταν σε τεράστια καζάνια βραστού νερού, λαδιού ή κάποιου οξέως. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος βασανισμού ειδικά στη Ρωσία και την Ευρώπη, 3000 χρόνια πριν.

9. Ανασκολοπισμός

Το θύμα καρφωνόταν σε έναν μυτερό πάσσαλο από την περιοχή των πλευρών, των γεvvητικών οργάνων ή του στόματος. Έτσι μπορούσαν να τους διατηρήσουν ζωντανούς για αρκετές ημέρες.

10. Διαμελισμός

Το θύμα οδηγούνταν στον τόπο εκτέλεσης, το ξεκοίλιαζαν και το ευνούχιζαν, ενώ τα γεvvητικά όργανα που του αφαιρούσαν τα έκαιγαν μπροστά στα μάτια του. Στο τέλος το αποκεφάλιζαν και διαμέλιζαν το σώμα του σε 4 κομμάτια.

11. Το πιρούνι του αιρετικού

Ήταν μια μεταλλική ράβδος με δύο μυτερές άκρες σε κάθε πλευρά της, δεμένη σε ένα λουρί. Το ένα μέρος της συσκευής τοποθετούνταν κάτω από το πιγούνι του θύματος και το άλλο στο στέρνο, με το λουρί δεμένο στο λαιμό του. Κατά τη διάρκεια του βασανιστηρίου, το θύμα ήταν κρεμασμένο από το ταβάνι ή περιορισμένο με κάποιο άλλο τρόπο προκειμένου να μην κοιμηθεί. Αν όμως υπέκυπταν στη νύστα, το πιρούνι θα διαπερνούσε το λαιμό και το στέρνο τους.

12. Λαιμοκόφτης

Ήταν περισσότερο σαν τεστ αντοχής, κατά το οποίο φορούσαν στο θύμα μια συσκευή στο λαιμό που του περιόριζε τις κινήσεις του κεφαλιού. Έτσι, δε μπορούσαν να ξαπλώσουν, να φάνε ή έστω να χαμηλώσουν το κεφάλι τους για μέρες!

13. Η κούνια του Ιούδα

Έμοιαζε αρκετά με τον ανασκολοπισμό: το θύμα αναγκάζονταν να καθίσει πάνω σε μία ξύλινη κατασκευή σε σχήμα πυραμίδας και στη συνέχεια τον πίεζαν προς τα κάτω με τη βοήθεια σχοινιών. Για να εντείνουν τον εξευτελισμό του θύματος, το είχαν γυμvό και η κατασκευή σπάνια καθαρίζονταν. Αν δε τους σκότωνε η διαδικασία, σίγουρα θα το έκανε κάποια μόλυνση.

14. Σιδηρά Παpθένος

Ήταν στην ουσία ένα σιδερένιο κουτί με το εσωτερικό του γεμάτο καρφιά, ενώ στο εσωτερικό του χωρούσε ίσα-ίσα ένας άνθρωπος.

15. Δακτυλοθραύστης

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές παραλαγές του, όλες λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο. Σχεδιασμένες όχι μόνο να σπάνε τα δάχτυλα του θύματος, αλλά ανάλογα με το μέγεθός τους μπορούσαν να συνθλίψουν και τους αγκώνες ή τα γόνατα.

16. Η σχάρα

Σκοπός της ήταν να εξαρθρώσει ολόκληρο το σώμα του θύματος, ενώ πιστεύεται πως ήταν η πιο επίπονη μέθοδος βασανισμού κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα.

17. Ποντικοπαγίδα

Μια από τις πιο σαδιστικές μεθόδους βασανισμού κατά το Μεσαίωνα, περιελάμβανε ένα κουτί με άνοιγμα μόνο από τη μία πλευρά που δενόταν στο σώμα του θύματος και ένα ποντίκι μέσα του. Στη συνέχεια άναβαν φωτιά γύρω του και προκειμένου το ποντίκι να σωθεί, έσκαβε τη μόνη διέξοδο που είχε. Το σώμα του θύματος!

18. Αφαίρεση μαστών

Αυτή η μέθοδος ήταν ειδικά σχεδιασμένη για γυναίκες: Αυτές οι δαγκάνες (συνήθως ήταν πυρακτομένες) τοποθετούνταν γύρω από το στήθoς τους, ενώ οι μυτερές άκρες διαπερνούσαν το δέρμα και στη συνέχεια τις τραβούσαν απότομα ξεκολλώντας κυριολεκτικά το στήθoς των άμοιρων γυναικών!

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta