ΑΥΤΑ είναι τα 15 ΠΙΟ έξυπνα ζώα στον Πλανήτη! Δεν φαντάζεστε ΠΟΙΟ είναι στο Νο.1!

15. Ρακούν

Τα ρακούν έχουν πάρει το ψευδώνυμο του ‘κακοποιού’ και όχι άδικα. Είναι πολύ πονηρά και μπορούν να πετύχουν σχεδόν τα πάντα αν το πάρουν απόφαση. Έχουν πολύπλοκες κοινωνικές ιεραρχίες και είναι πολύ χαριτωμένα.

14. Σκίουροι

Οι σκίουροι έχουν πολύ γρήγορες αντιδράσεις. Μπορούν να κάνουν και ακροβατικά όταν πρόκειται για την εύρεση τροφής. Μαθαίνουν από μικρά να κλέβουν τις προμήθειες που έχουν φυλάξει οι άλλοι σκίουροι.

13. Αφρικανικοί γκρι παπαγάλοι

Είναι πολύ καλοί στην μίμηση ήχων και μπορούν να μάθουν την λύση από πολύπλοκα παζλ. Μπορούν ακόμα να καταλάβουν τι λένε και να συζητήσουν.

12. Χταπόδια

Είναι το πιο έξυπνο ασπόνδυλο στον κόσμο. Λατρεύει να λύνει προβλήματα και βαριέται πολύ εύκολα. Έχει και βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη μνήμη.

11. Ποντίκια

Παρά το τι πιστεύετε, τα ποντίκια είναι πολύ καλά κατοικίδια. Μπορούν εύκολα να μάθουν κόλπα και νιώθουν πίεση, άγχος και λύπη. Να είστε ευγενικοί απέναντί τους την επόμενη φορά που θα τα δείτε στον υπόνομο.

10. Σκυλιά

Όλοι ξέρουμε πως τα σκυλιά κάνουν πολλά κόλπα και είναι υπάκουα, οπότε σίγουρα τους αξίζει μία θέση στην λίστα αυτή. Δείχνουν συναισθήματα όπως φόβο, χαρά, θυμό και αηδία. Μπορούν επίσης να καταλάβουν τα βασικά των αριθμών.

9. Χιμπατζήδες

Είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους, χρησιμοποιούν εργαλεία και νιώθουν θλίψη και συμπόνια. Έχουν πολύ καλή μνήμη και καταλαβαίνουν τους αριθμούς.

8. Φάλαινες Δολοφόνοι

Επικοινωνούν στην δική τους γλώσσα, μπορούν να μάθουν και την διάλεκτο των δελφινιών και διδάσκουν τις τεχνικές τους στις επόμενες γενιές.

7. Μυρμήγκια

Είναι κάποια από τα πιο οργανωτικά ζώα στην φύση. Συνεργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους και έχουν αρκετά πολύπλοκη κοινωνική ιεραρχία.

6. Γουρούνια

Είναι τα πιο έξυπνα από τα οικόσιτα ζώα. Μπορούν να λύσουν παζλ, να παίξουν παιχνίδια και κάνουν τα πάντα για να φάνε λίγο παραπάνω.

5. Κοράκια

Τα κοράκια είναι πολύ έξυπνα. Χρησιμοποιούν εργαλεία, κάτι πολύ σπάνιο για το ζωικό βασίλειο. Έχουν πολύ καλή αντίληψη και μαθαίνουν πολύ γρήγορα.

4. Γάτες

Για όσους πιστεύουν πως οι γάτες είναι χαζές, σας έχουμε άσχημα νέα. Οι γάτες είναι το ίδιο έξυπνες με τους σκύλους αλλά είναι πιο ανεξάρτητες και έτσι δύσκολα θα γίνουν ο υπηρέτης σας.

3. Δελφίνια

Εκτός από τις εκπληκτικές τους ικανότητες, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως χρησιμοποιούν ειδικά σφυρίγματα για να καλέσουν το όνομα κάποιου δελφινιού.

2. Ουραγκοτάγκοι

Είναι το πιο έξυπνο ζώο μετά τον άνθρωπο. Μπορεί να χρησιμοποιεί εργαλεία και να καταλάβει την λογική πίσω από μία πράξη αντί απλά να μιμείται.

1. Ελέφαντες

Ο εγκέφαλός τους ζυγίζει πάνω από 5 κιλά και είναι λογικό να είναι αρκετά έξυπνο ζώο. Είναι το μόνο ζώο που θάβει τα μέλη που πεθαίνουν και μπορούν ακόμα να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Ποιο σας έκανε την περισσότερη εντύπωση;

Credit: guff.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta