Αρχαιολόγος Βρήκε Πέτρινες Πλάκες ηλικίας 2.000 ετών. Όταν τις Αποκρυπτογράφησε; Ανατρίχιασε με ΑΥΤΟ που Διάβασε!

Ένας Βεδουίνος βρήκε μια σειρά μεταλλικών “σελίδων” δεμένων με έναν κρίκο. Τις ανακάλυψε στην Ιορδανία και ίσως είναι η παλαιότερη αναφορά στον Ιησού Χριστό, αφού αποδείχτηκε ότι είναι 2.000 ετών.

Η πρώτη αναφορά στον Χριστό είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Όχι μόνο αποδεικνύει στους επιστήμονες και οι σκεπτιστικιστές ότι ο Χριστός είναι πραγματικό πρόσωπο, αλλά επιβεβαιώνει και τις ημερομηνίες που αναφέρει η Βίβλος και άλλες αρχαίες πηγές.

Αυτές οι μεταλλικές πλάκες είναι από μόνες τους ενδιαφέρουσες, αλλά μόλις τις ανέλυσαν οι ερευνητές, ανακάλυψαν ότι χρονολογούνται στα πρώτα χρόνια ζωής στου Χριστού. Οι ημερομηνίες ταιριάζουν και οι επιγραφές στις πρώτες σελίδες είναι πολύ πολύτιμες και για τους Χριστιανούς, αλλά και για τους Μουσουλμάνους και τους Ιουδαίους.

Αφότου μεταφράστηκαν οι πλάκες, ανακάλυψαν τις λέξεις που αναφέρονταν στο όνομα του Ιησού. Οι πλάκες ισχυρίζονται ότι ο Χριστός δεν ίδρυσε την δική του θρησκεία. Απλά αποκατέστησε την χιλιόχρονη παράδοση από την εποχή του Βασιλιά Δαβίδ. Έκανε έτσι τον Ιουδαϊσμό σπουδαίο ξανά. Ο Θεός που λάτρευε ο Ιησούς ήταν και άντρας και γυναίκα, σύμφωνα με τις πλάκες.

Στις ταμπλέτες βρίσκεται στο επίκεντρο η ιδέα ότι ο Χριστός προσευχόταν στον ναό του Σολομώντα, όπου πιστεύονταν ότι μπορούσε κανείς να δει το πρόσωπο του Θεού. Αυτό είναι το ίδιο σημείο με το περιστατικό με τους τοκογλύφους από την Βίβλο. Μία από αυτές τις πλάκες μοιάζει με το Βιβλίο της Αποκάλυψης γιατί περιγράφει ότι έχει εφτά σφραγίδες.

Τα βιβλία αυτά αποκαλούνται κώδικες. Είναι ενωμένα χειρόγραφα και ξεχωρίζουν από τους κυλίνδρους χαρτιού. Ανάμεσα σε αυτές τις πλάκες υπάρχει και μια εικόνα που αποδίδεται στον Χριστό.

Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την ανακάλυψη τους, οι συγγραφείς David και Jennifer Elkington ξεκίνησαν μια καμπάνια για την αναγνώριση τους σαν αυθεντικές πλάκες. Αλλά οι Ευαγγελιστές τις χαρακτήρισαν πλαστές. Η πρώτη αναφορά του Χριστού ανακαλύφθηκε από τον Hassan Saeda, έναν Ισραηλινό Βεδουίνο, ο οποίος την έδωσε στον παππού του.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι βρήκε τις πλάκες σε μια πλημμύρα. Οι πλάκες βρέθηκαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Ιορδανίας, όπου οι Χριστιανοί πρόσφυγες πιστεύεται ότι κατέφυγαν μετά την Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ.

“Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε αποσύνθεση που εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος στο οποίο αποθηκεύονται ή  κρύβονται τα αντικείμενα, υπάρχει ένα δυνατό κρυμμένο μοτίβο αποσύνθεσης μέσα στο μέταλλο”, είπαν οι ερευνητές στην συνέντευξη τύπου.

“Υφίσταται οξείδωση και διασπάται σε ατομικό επίπεδο προκειμένου να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Αυτό δεν το παρατηρούμε σε αντικείμενα από μόλυβδο ηλικίας κάμποσων αιώνων και δεν είναι δυνατό να δημιουργηθούν μέσα από τεχνητή επιτάχυνση (για παράδειγμα, μέσω θερμότητας).

Αυτό παρέχει ισχυρές αποδείξεις ότι τα αντικείμενα είναι μεγάλης ηλικία και συνάδουν με τις μελέτες του κειμένου και των σχεδίων που δείχνουν ότι είναι περίπου 2000 ετών.”

Εσείς τι πιστεύετε γι’αυτή την ανακάλυψη;

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta