ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τρένο περνάει μέσα από Πολυκατοικίες και Κάνει στάση στον 5ο Όροφο!

CHONGQING, CHINA - MARCH 18: A light railway train passes through a residential building on March 18, 2017 in Chongqing, China. Chongqing Rail Transit No.2 and a 19-storey residential building have been built across each other. The railway set its Liziba Station on the sixth to eighth floor in the building with noise reduction equipment. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Μία ελαφριά σιδηροδρομική γραμμή έχει σχεδιαστεί να περνάει μέσα από μία τρύπα σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών 19 ορόφων στην Κίνα. Η πόλη Chongqing στα νοτιοανατολικά της χώρας έχει πληθυσμό 49 εκατομμύρια μέσα σε μόλις 31,000 τετραγωνικά μίλια. με αποτέλεσμα οι πολεοδόμοι να ψάχνουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα χώρου.

Έτσι, έχτισαν έναν ειδικό σιδηροδρομικό σταθμό σε ένα μπλοκ κτιρίων από τον 6ο μέχρι τον 8ο όροφο.

Οι κάτοικοι μπορούν να πάρουν το τρένο της γραμμής νο. 2 από τον δικό τους σταθμό Liziba. Παρόλο που ζουν κοντά σε ένα τόσο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό, ο θόρυβος έχει περιοριστεί πολύ από ειδικό εξοπλισμό. Για τους κατοίκους σε αυτές τις πολυκατοικίες, ο ήχος των τρένων είναι σχεδιασμένος να ακούγεται όσο ένα πλυντήριο πιάτων.

Έτσι, δεν χρειάστηκε να γκρεμίσουν όλο το κτήριο για να φτιάξουν τον σταθμό. Η πόλη Chongqing είναι μία από τις 4 μεγαλύτερες στην Κίνα και βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Γιανγκτσέ.

Παρόλο που είναι πολύ πυκνοκατοικημένη, έχει πάρει το ψευδώνυμο Ορεινή Πόλη επειδή γύρω της υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις δασών και λόφων.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta