ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ρωσία θα Απαγορεύσει την Πώληση Τσιγάρων σε Οποιονδήποτε Έχει Γεννηθεί Μετά το…

H Ρωσία ετοιμάζεται να απαγορέψει σε όσους γεννηθούν μετά το 2015 να αγοράζουν τσιγάρα, ως μέρος μακροπρόθεσμου πλάνου να βάλουν ένα τέλος στο κάπνισμα στη χώρα. 

Η πρόταση έχει την υποστήριξη του αντικαπνιστή Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, και αυτό το γεγονός θα κάνει τη Ρωσία την πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαγορέψει τον καπνό.

Ετησίως σχεδόν 400.000 πολίτες της Ρωσίας πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο Tass news ο αριθμός αυτός έχει πέσει από το 41% στο 31% τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Πρόεδρος Πούτιν και οι σύμβουλοί του θέλουν να σταματήσουν αυτή τη κακή συνήθεια, που όχι μόνο προκαλεί κακό στην υγεία των πολιτών της Ρωσίας, αλλά και στην οικονομία της χώρας.

Το κάπνισμα ανέκαθεν ήταν δημοφιλές στη Ρωσία, αλλά ο καπνός δεν καλλιεργείται εκεί και από τον καιρό της Σοβιετικής Ένωσης, έπρεπε να εισάγεται από την Κούβα, τη Γεωργία ή την Κεντρική Ασία.

Ο Nikolai Gerasimenko, ο επίτροπος της υγείας στο Ρώσικο κοινοβούλιο, δήλωσε στο Times: «Αυτός ο στόχος είναι απολύτως ιδεολογικά σωστός.»

Το 2015 το Ρώσικο κοινοβούλιο είχε υπό διαβούλευση να απαγορέψει σε όλες τις γυναίκες κάτω των 40 ετών να αγοράζουν τσιγάρα. Αλλά η τελευταία πρόταση, αν και δεν θα έχει εμφανή αποτελέσματα στο παρόν, θα πετύχαινε το στόχο μακροπρόθεσμα.

Οι μελλοντικές γενιές των πολιτών της Ρωσίας δε θα είχαν καμία πρόσβαση στη κακή συνήθεια του καπνίσματος. Στη χώρα αυτόν τον καιρό καπνίζει το 51% των αντρών και το 17% των γυναικών.

Αυτή η απαγόρευση αναμφίβολα δεν αρέσει στις έξι καπνοβιομηχανίες κολοσσούς του κόσμου: την China National Tobacco Corp, την Philip Morris International, την British American Tobacco, την Imperial Tobacco Group, την Japan Tobacco International και την Altria. Πολλές ήδη άρχισαν να παράγουν και ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται δημοφιλή στη Ρωσία. 

Credit: DailyMail

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta