ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Δείτε το μυστικό πίσω από τους ακροβάτες που αιωρούνται… !!!

Σε όλους μας έχει τύχει να δούμε στον δρόμο κάποιας πολυσύχναστης πόλης street performers, οι οποίοι είτε παίζουν μουσική, είτε κάνουν αστεία είτε παρουσιάζουν μερικά μαγικά tricks τους. Οι μάγοι όμως είναι αυτοί που μας συγκλονίζουν με τα κόλπα τους και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όντως υπάρχει μαγεία. Δέος προκαλούν, κυρίως, εκείνοι οι performers που αιωρούνται.

Οι άνθρωποι που αιωρούνται, είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή εκείνων που παριστάνουν τα αγάλματα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο performer που αιωρείται μοιάζει να αψηφά τους νόμους της φυσικής μιας και στηρίζεται μόνο σε ένα καλάμι και φαίνεται σαν να είναι σε βαθύ διαλογισμό. Σε γενικές γραμμές, η ενδυμασία τους είναι στο στυλ των ανθρώπων της Μέσης Ανατολής ή πιο συγκεκριμένα της Ινδίας, καθώς φορούν τουρμπάνια και μάσκες προσώπου.

Η αλήθεια πίσω από το μαγικό αυτό κόλπο είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απλή από ό, τι θα μπορούσατε να φανταστείτε. Οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες του δρόμου χρησιμοποιούν μια ποικιλία από κρυμμένα στοιχεία, προκειμένου να στηρίξουν τον εαυτό τους και έτσι φαίνονται σαν να αιωρούνται. Τα εξαιρετικά φαρδιά ρούχα τους είναι αυτά που κρύβουν την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν για να κάθονται, καθώς και τις άλλες συνιστώσες της στήριξης τους.

Η συσκευή που χρησιμοποιείται για να εκτελεστεί αυτό το μαγικό κόλπο είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή. Αποτελείται από τρεις κύριες συνιστώσες, οι οποίες είναι:

1) το κάθισμα

2) ο άξονας, ο οποίος εκτείνεται πάνω από την πλατφόρμα (και εμφανίζεται ως ένα αντικείμενο), μέσα στο χιτώνιο του performer και στη συνέχεια στο κάθισμα του

3) η πλατφόρμα, η οποία καλύπτεται από κάποιο είδος χαλιού ή κουβέρτας, όπως φαίνεται και στην εικόνα, ενώ ο άξονας και το κάθισμα καλύπτονται από τα φαρδιά τους ρούχα.

Για ένα κόλπο που φαίνεται τόσο περίπλοκο και καταπληκτικό, είναι απίστευτα απλό. Για μια πιο εμπεριστατωμένη περιγραφή του πώς καταφέρνουν και «αιωρούνται», παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.

Πηγή: taz.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta