Ακουμπάει το Μύδι πάνω σε ένα Τραπέζι καλυμμένο με Αλάτι. Η Συνέχεια; Θα σας Καθηλώσει!

Ένας YouTuber έβαλε ένα μύδι πάνω στο τραπέζι πριν το βράσει. Έριξε πάνω στο τραπέζι αλάτι και αυτό που συνέβη είναι πραγματικό θαύμα. Το μύδι ανοίγει το κοχύλι του και “γλείφει” το αλάτι από το τραπέζι. Και το βίντεο έχει γίνει viral! Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με την περιγραφή. ΔΕΝ είναι αληθινή.

Τα μύδια δεν γλείφουν το αλάτι. Στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιούν καν την γλώσσα τους. Το μύδι αυτό χρησιμοποιεί το πόδι του για να σκάψει πιο βαθιά στην άμμο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν είναι άμμος. Είναι το τραπέζι της κουζίνας.

Παρ’όλο που μοιάζει περισσότερο με γλώσσα, ο μυς αυτός είναι κάτι σαν πόδι που χρησιμοποιείται για ελιγμούς. H Miriam Goldstein, ωκεανολόγος από το Scipps Institution, είπε στο io9.com: “Ίσως προσπαθεί να βρει ένα σημείο για να σκάψει. Αμφιβάλλω ότι το αλάτι έχει κάποια σχέση με αυτό.”

Όπως θα δείτε στο βίντεο, μετά από 7 περίπου δευτερόλεπτα το μύδι ανοίγει και αρχίζει να βγάζει προς τα έξω την “γλώσσα” του.
Το βίντεο έχει πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές. Πάνω από 1000 άτομα σχολίασαν το βίντεο:

“Αυτό είναι κακό για την πίεση του μυδιού.”
“Είναι παράξενα τέλειο. Αν το έβλεπε κανείς να συμβαίνει, πιθανόν να νόμιζε ότι είναι σαλιγκάρι αντί για γλώσσα μυδιού. Όταν το μύδι βγάζει έξω την γλώσσα του, μπορείτε σχεδόν να την δείτε…”
“Το μύδι λέει, ‘Χμμμ, είναι πολύ καλό…”
“Προσπαθεί να σκάψει… όχι να γλείψει το αλάτι… έτσι σκάβουν στην άμμο!”
“Είναι αηδιαστικό και τέλειο ταυτόχρονα.”

Η Goldstein εξήγησε στην DailyMail για το βίντεο:

“Είναι πιθανό το αλάτι στο τραπέζι να πλήγωσε το μύδι, γι’αυτό και τράβηξε το πόδι του μόλις το ακούμπησε. Επίσης, είναι πιθανό το μύδι να μην ενδιαφέρεται καν για το αλάτι. Ένα σιφόνι ρουφάει το νερό έτσι ώστε το μύδι να φιλτράρει το φαγητό και ένα άλλο το πετάει έξω.”

“Το μύδι δεν τρώει το αλάτι. Αυτή η απόφυση δεν είναι η γλώσσα του μυδιού, αλλά το πόδι του. Πιθανόν να ψάχνει σημείο για να σκάψει.”

Κάποιοι θεατές και η ωκεανολόγος ισχυρίζονται ότι το μύδι αντιδρά στο αλάτι. Δείτε το βίντεο και πείτε μας κι εσείς την γνώμη σας!

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta