Έφτιαξε δικό του τανκ από το μηδέν … Το τι έκανε με αυτό άφησε όλη την πόλη ζαλισμένη.

Τα μεγάλα κατασκευαστικά οχήματα, όπως μπουλντόζες και εκσκαφείς έχουν σχεδιαστεί για να έχουν τη δύναμη να κατεδαφίσουν μεγάλα κτίρια. Αλλά σε λάθος χέρια, αυτός ο βαρύς εξοπλισμός μπορεί να γίνει από ισχυρός για να εντελώς επικίνδυνος εν ριπή οφθαλμού.

Ο Marvin John Heemeyer ήταν ένας οξυγονοκολλητής και ιδιοκτήτης καταστήματος στο Granby, Colorado, ο οποίος αναστατώθηκε από τα αποτελέσματα της διαφοράς ζωνών. Για να εκδικηθεί για την απόφαση, πήρε μια συνηθισμένη μπουλντόζα … και έκανε κάτι αδιανόητο.

Δουλεύοντας εξ ολοκλήρου μόνος του, πήρε την Komatsu D355A μπουλντόζα του και κάλυψε την καμπίνα και τον κινητήρα του με ένα σπιτικό τεθωρακισμένο που αποτελείται από χάλυβα και σκυρόδεμα.

Σε ορισμένα σημεία, αυτή η πανοπλία ήταν πάνω από ένα πόδι παχιά, καθιστώντας το ανθεκτικό σε εκρηκτικά και αδιαπέραστο σε πυροβολισμούς.

Μόλις η δημιουργία του ήταν πλήρης στις 4 Ιουνίου 2004, έθεσε ως μόνο στόχο να κατεδαφίσει ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Τοποθέτησε κάμερες στο ταμπλό για να βλέπει έξω και κράτησε τον εαυτό του δροσερό με ένα κλιματιστικό που είχε τοποθετήσει μέσα.

Για πάνω από δύο ώρες, οι αρχές τον κυνήγησαν μέσα στην πόλη, προσπαθώντας πάντα να σταματήσουν το ανεξέλεγκτο όχημα. Τέλος, το τανκ βρέθηκε σε αδιέξοδο στο πλάι ενός καταστήματος κατά την διαδικασία της κατεδάφισης. Μέχρι να μπουν μέσα οι αξιωματούχοι, ο Marvin John Heemeyer είχε ήδη δώσει τέλος στη ζωή του.

Το τανκ κατέστρεψε 13 κτίρια, αρκετά οχήματα και ισοπέδωσε μέρος ενός κέντρου παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Οι ζημιές υπολογίστηκαν σε 7.000.000 $. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κανείς δεν τραυματίστηκε, εκτός από τον ίδιο τον οδηγό.

Αυτό είναι παράλογο. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά συνέβησαν για μια απλή διαφορά ζωνών. Δεν θα μπορούσαν να έχουν μιλήσει πρώτα;

Πηγή: emagazine.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta