Έκαναν βόλτα στην Παραλία όταν η Θάλασσα ξέβρασε αυτό το Εξωγήινο Τέρας. Μόλις πλησίασαν πιο Κοντά τους Σηκώθηκε η Τρίχα!

Σύμφωνα με αναφορές, οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας κατέκλυσαν την παραλία Muriwai για να δουν το τέρας του Muriwai, μια μάζα που μοιάζει ακριβώς με κάτι που θα μπορούσε να βρει κανείς στα βάθη του ωκεανού.

Με τα τεράστια, μαύρα βλαστάρια του κουλουριασμένα κάτω από τον ήλιο, αυτό το τέρας μοιάζει με ένα τεράστιο κομμάτι του ωκεανού που υψώθηκε 2 μέτρα από το έδαφος λόγω σεισμού στην Νέα Ζηλανδία τον περασμένο μήνα, αλλά η εξήγηση γι’αυτό εδώ είναι πιο ήπια.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από μια κάτοικο της περιοχής, την Melissa Doubleday, η οποία τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο μήπως και αναγνωρίσει κανείς το “τέρας”.

Εντόπισε το “τέρας” στην παραλία Muriwai, στην δυτική ακτή του North Island της Νέας Ζηλανδίας, και σύμφωνα με αναφορές συνεχίζει να κινείται. “Αρχικά νόμιζα ότι ήταν μια φάλαινα που ξέβρασε η θάλασσα, καθώς το πλησίαζα”, είπε η Doubleday στον Jackson Thomas από το Stuff. “Μοιάζουν με σκουλήκια με κέλυφος, δεν έχω ξαναδεί αυτά τα παράξενα πλάσματα που βγήκαν έξω.”

Μια κάτοικος του Muriwai είπε στο Stuff ότι το πλάσμα φαίνεται να είναι ζωντανό. “Έχει μια μυρωδιά σάπιου όταν το πλησιάζεις”, είπε, “και όταν το κοιτάζει από κοντά, μοιάζει με σκουλήκια που κουνιούνται”.

Σύμφωνα με την Κοινότητα Θαλάσσιων Επιστημών της Νέας Ζηλανδίας, το αντικείμενο αυτό είναι ένα τεράστιο θαλασσόξυλο καλυμμένο με στρείδια – παράξενα μαλακόστρακα που κολλάνε πάνω σε βράχους, συντρίμμια και πλοία, συχνά σε μεγάλους αριθμούς.

Υπάρχουν πολλά είδη τέτοιων στρειδιών, αλλά αυτά εδώ φαίνεται να είναι τα Lepas anatifera. Αυτό το είδος στρειδιών προσκολλάται σε σκληρές επιφάνειες χρησιμοποιώντας ευέλικτους, μυώδεις βλαστούς που φτάνουν μέχρι και τα 80 εκατοστά σε μήκος.

Αυτά τα στρείδια τρέφονται χρησιμοποιώντας καφέ πλοκάμια τα οποία βγαίνουν από το κέλυφος τους με αυτόν τον τρόπο:

Δυστυχώς γι’αυτά, αυτά τα στρείδια είναι τα μόνο άμισχα μαλακόστρακα στη Γη, που σημαίνει ότι μόλις προσκολληθούν σε κάτι, δεν μπορούν να κουνηθούν. Παράγουν κάτι σαν τσιμέντο, το οποίο τα στερεώνει μόνιμα πάνω στην επιφάνεια που έχουν επιλέξει. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι γι’αυτά το να έχουν να ξεβραστεί στην στεριά και να βρίσκονται κάτω από τον ήλιο χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα γι’αυτό.

Τον περασμένο μήνα, έγινε σεισμός 7,8 Ρίχτερ. Ήταν τόσο δυνατός που ο βυθός της θάλασσας βγήκε 2 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης και αποκάλυψε τους παράξενους κατοίκους του:

Ελπίζουμε τα στρείδια να επιστρέψουν σύντομα στην θάλασσα!

Δεν είναι τρομακτικό;

Credit: 9gag.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta