Άφωνοι οι Επιστήμονες: Δορυφόρος του οποίου τα ίχνη είχαν Χαθεί πριν 50 Χρόνια, ξαφνικά εκπέμπει Ακατανόητα Σήματα προς τη Γη!

Άφωνοι οι Επιστήμονες Παγκοσμίως: Δορυφόρος του οποίου τα ίχνη είχαν Χαθεί πριν 50 χρόνια, Ξαφνικά εκπέμπει Ακατανόητα Σήματα προς τη Γη!

Στο διάστημα δεν ακούγεται κανένας ήχος. Για να ταξιδέψει ένας ήχος στο διάστημα, χρειάζεται κάποιο μέσον, ενώ στη Γη ο ήχος ταξιδεύει προκαλώντας δονήσεις στα μόρια του αέρα.

Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουμε στο διάστημα είναι μέσω δορυφόρων, που εκπέμπουν ραδιοφωνικά σήματα. Είναι τρομακτικό αν σκεφτεί κανείς, ότι υπάρχουν δεκάδες δορυφόροι που αιωρούνται στο διάστημα και εκπέμπουν μηνύματα στην άβυσσο του διαστήματος. Μας κάνει να αναρωτηθούμε αν κάτι ή κάποιος έχει προσπαθήσει να μας στείλει πίσω κάποιο μήνυμα.

Πρόσφατα, ένας δορυφόρος που θεωρείτο ότι είχε χαθεί για σχεδόν 50 χρόνια, βρέθηκε ξανά και άρχισε να εκπέμπει σήματα.

Ο δορυφόρος LES 1 δημιουργήθηκε από το εργαστήριο Λίνκολν του πανεπιστημίου ΜΙΤ, υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο συσκευών της επικοινωνίας των δορυφόρων. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε το 1965, αλλά χάθηκε το 1967. Ερασιτέχνες αστρονόμοι αρχικά υποψιάστηκαν ότι βρήκαν τον συγκεκριμένο δορυφόρο το 2013, αλλά χρειάστηκαν 3 χρόνια για επιβεβαιωθεί ότι λειτουργούσε ξανά.

Τώρα κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα σήματα που προήλθαν από τον μυστηριώδη δορυφόρο και πιστεύεται ότι οι μπαταρίες του δορυφόρου φορτίζουν όταν υπάρχει ηλιακή ακτινοβολία.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα τι πραγματικά εκπέμπαν πίσω τα σήματα, αλλά δεν πρέπει να αποκλείουμε και την πιθανότητα της εξωγήινης ζωής. Ο διάσημος αστροφυσικός Stephen Hawking έχει προκυρήξει 100 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον βρει εξωγήινη ζωή.

Ο Phil Williams από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει εντοπίσει τα σήματα του δορυφόρου LES1 και αναρωτιέται και ο ίδιος ποιος ή τι επιδιόρθωσε τον χαμένο δορυφόρο εδώ και 46 χρόνια: 

Credit: Viralthread

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta