Προκαλεί ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ! Όσοι πάτησαν ΚΛΙΚ σε ΑΥΤΟ το Ποστ παραλίγο να Χάσουν το Μυαλό τους.. Εσύ Αντέχεις;

Κάποιοι άνθρωποι τρελαίνονται για τις οφθαλμαπάτες, ενώ άλλοι τις απεχθάνονται. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις 15 καλύτερες οφθαλμαπάτες που σίγουρα θα στροβιλίσουν το μυαλό σας..

Απολαύστε τες!

Το σπιράλ του Fraser

Είναι μια ψεύτικη οπτική ψευδαίσθηση, που δημιουργείται από επικαλυπτόμενα τμήματα που εμφανίζονται για να σχηματίσουν μια σπείρα. Ωστόσο, τα τόξα είναι μια σειρά από απλούς κύκλους.

Η ψευδαίσθηση του Ebbinghaus

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αντίληψης του μεγέθους, πήρε το όνομά της από το Γερμανό ψυχολόγο Hermann Ebbinghaus. Σε αυτή την ψευδαίσθηση, δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί σωστά το μέγεθος των κύκλων. Όπως φαίνεται στην εικόνα, οι δύο κύκλοι του ίδιου μεγέθους τοποθετούνται κοντά ο ένας στον άλλο. Ο ένας περιβάλλεται από μεγάλους κύκλους, ενώ ο άλλος περιβάλλεται από μικρούς. Ο κεντρικός κύκλος στα δεξιά, φαίνεται μεγαλύτερος από τον αριστερό κεντρικό κύκλο.

Ψευδαίσθηση αδύνατου κύβου

Αυτός ο αδύνατος κύβος, εφευρέθηκε από τον Charles Cochran το 1966. Η ψευδαίσθηση του βάθους σε αυτή την εικόνα, εμφανίζεται εξαιτίας εσφαλμένων συνδέσεων μεταξύ των γωνιών του κύβου. Μην προσπαθήσετε να ξετυλίξετε το μυστικό αυτού του μη ρεαλιστικού σχήματος.

Ψευδαίσθηση του Zollner

Σε αυτή την οφθαλμαπάτη, οι παράλληλες γραμμές, διασχίζουν ένα πλήθος από πλάγιες μικρές γραμμές που φαίνεται να αποκλίνουν. Αυτό το εφέ, ανακαλύφθηκε τυχαία σε ένα μοτίβο πανιού από το γερμανικό αστροφυσικό Johann Zollner το 1860.

Ψευδαίσθηση του Jastrow

Αυτή η ψευδαίσθηση αποδείχθηκε για πρώτη φορά από τον Joseph Jastrow, έναν Αμερικανό ψυχολόγο. Δύο στοιχεία τα οποία είναι απολύτως όμοια, φαίνεται να είναι διαφορετικά σε μέγεθος όταν είναι διατεταγμένα με έναν ορισμένο τρόπο.

Το τρίγωνο της Kanizsa

Αυτό το τρίγωνο, πήρε το όνομά του από την Ιταλίδα ψυχολόγο Gaetano Kanizsa. Με σκοπό να αποδείξει ότι οι άνθρωποι βιώνουν την πραγματικότητα όχι όπως πραγματικά είναι, αλλά όπως φαίνεται μέσα από ειδικά φίλτρα που ονομάζονται νοητικά μοντέλα, ζωγράφισε μια σειρά από γεωμετρικά σχήματα δίνοντας την εντύπωση ότι υπάρχει ένα φωτεινό λευκό τρίγωνο στο κέντρο. Ωστόσο, αυτό το τρίγωνο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Ψευδαίσθηση του Poggendorff

Μια κλασική οφθαλμαπάτη, που πήρε το όνομά της από τον Johann Poggendorff, ένα Γερμανό φυσικό. Αυτή η ψευδαίσθηση δείχνει, ότι η μαύρη γραμμή στα αριστερά φαίνεται να είναι συνέχεια της μπλε γραμμής. Στην πραγματικότητα, οι μαύρες και κόκκινες γραμμές συμπίπτουν. Αυτό το οπτικό εφέ, δεν έχει μπορέσει να εξηγηθεί μέχρι και σήμερα.

Blivet

Το Blivet, γνωστό και ως αδύνατη τρίαινα, είναι ένα κλασικό παράδειγμα γεωμετρικών οφθαλμαπατών. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κατανοήσει κάποιος αυτό το σχήμα. Απλά δεν υπάρχει.

Άσπρη ψευδαίσθηση

Με την πρώτη ματιά, αυτή η ψευδαίσθηση φαίνεται να αντιβαίνει στην κοινή λογική. Τα γκρι τετράγωνα είναι ακριβώς το ίδιο χρώμα, αλλά εμφανίζονται διαφορετικά επειδή έρχονται σε αντίθεση με τα γειτονικά χρώματα – λευκό και μαύρο.

Ψευδαίσθηση κίνησης

Ορισμένες αντιθέσεις χρωμάτων και σχημάτων από τα σχέδια που απεικονίζονται στην εικόνα, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι μια στατική εικόνα κινείται.

Ψευδαίσθηση πλέγμα του Hermann

Ο Ludimar Hermann, ανακάλυψε αυτό το οπτικό εφέ το 1870, ενώ διάβαζε ένα βιβλίο για τον ήχο του John Tyndall. Στην ψευδαίσθηση πλέγμα του Hermann, τα «φασματώδη» γκρίζα σημεία εμφανίζονται στις διασταυρώσεις των λευκών γραμμών του μαύρου φόντου. Αυτές οι κηλίδες εξαφανίζονται, όταν κάποιος κοιτάζει κατευθείαν μέσα σε μια διασταύρωση.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ή τραγούδια με συνοδεία κιθάρας

Κοιτάξτε αυτό το ηλικιωμένο ζευγάρι. Και τώρα, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά. Τι βλέπετε αυτή τη φορά;

Πλασματικό περιστρεφόμενο εφέ

Εστιάστε τα μάτια σας σε μια μαύρη κουκκίδα στο κέντρο, στη συνέχεια μετακινήστε το κεφάλι σας ελαφρά προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Αν κοιτάξετε την εικόνα και πάλι, θα δείτε τους εξωτερικούς κύκλους να περιστρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Η ψευδαίσθηση του «The Wall Cafe»

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι όλες οι γραμμές κάνουν καμπύλες, αλλά στην πραγματικότητα, είναι παράλληλες. Αυτό το οπτικό εφέ, ανακαλύφθηκε από τον Richard Gregory στο καφενείο Wall Cafe στο Μπρίστολ, όπου πήρε και το όνομά του.

Ψευδαίσθηση περιστρεφόμενες ρόδες

Θα δείτε τους τροχούς να περιστρέφεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αλλά αν επικεντρωθείτε σε κάθε τροχό ξεχωριστά, αυτός θα σταματήσει να περιστρέφεται, αλλά οι τροχοί γύρω από αυτόν θα περιστρέφονται.

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta