Δείτε ΠΩΣ έμοιαζαν 8 Πασίγνωστες Ράτσες Σκύλων ΠΡΙΝ από 100 Χρόνια. Οι Διαφορές θα σας Σοκάρουν!

Πολλοί άνθρωποι, προτιμούν να αγοράζουν καθαρόαιμα σκυλιά. Θέλουν να παίρνουν σκύλο από μια κλασική φυλή που όλοι ξέρουν.

Τα πράγματα όμως, δεν είναι ακριβώς όπως τα φαντάζονται. Όταν οι άνθρωποι αναμιγνύουν τα σκυλιά τους για να παίρνουν τα χαρακτηριστικά που θέλουν, αυτό είναι πολύ ανθυγιεινό για το σκυλί που γεννιέται.

Παρακάτω, παρουσιάζονται μερικά τότε και τώρα, από τις πιο δημοφιλείς φυλές σκυλιών, που θα σας αφήσουν έκπληκτους.

ΤΟΤΕ: Bull Terrier

Αυτή η φυλή δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1800, μετά από ανάμιξη αγγλικού Terrier και μπουλντόγκ. Η προηγούμενη έκδοση αυτής της φυλής, είχε μεγαλύτερη μουσούδα από την σύγχρονη εκδοχή.

ΤΩΡΑ: Bull Terrier

Μετά από δεκαετίες, το Bull Terrier έχει αναπτύξει ένα πολύ παχύτερο σώμα και ένα σημαντικά στρεβλωμένο κρανίο.

ΤΟΤΕ: Αγίου Βερνάρδου

Η αρχική φυλή πιστεύεται ότι ήταν απόγονος των Ρωμαϊκών ασιατικών σκυλιών. Είχε πολύ μικρότερο κρανίο από την σύγχρονη εκδοχή.

ΤΩΡΑ: Αγίου Βερνάρδου

Η φυλή αυτή πλέον, έχει ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων υγείας που περιλαμβάνουν μια εκφυλιστική κατάσταση που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό (παράλυση), σχηματισμοί θρόμβων αίματος (αιμοφιλία), και αφακία. Αφακία συμβαίνει, όταν απουσιάζει ο ένας φακός του ματιού. Είναι επίσης επιρρεπείς στην υπερθέρμανση.

ΤΟΤΕ: Pug

Αυτά, πιστεύεται ότι έχουν μεταφερθεί από τις πορτογαλικές αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν και έχουν περάσει στις φυλές τεριέ.

ΤΩΡΑ: Pug

Τα σύγχρονα Pug, αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα υγείας που οφείλονται στην επιλεκτική εκτροφή. Για παράδειγμα, έχουν σημαντική δυσκολία στην αναπνοή και είναι γνωστό ότι έχουν φρικτή καρδιαγγειακή υγεία. Έχουν επίσης προβλήματα με εγκεφαλίτιδα (φλεγμονή του εγκεφάλου).

ΤΟΤΕ: Basset Hound

Αναγνωρίζετε αυτόν τον μικρό τύπο; Η κύρια διαφορά έγκειται στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Η παλαιότερη έκδοση του Basset Hound, είχε πολύ μικρότερα αυτιά και ζωηρό πρόσωπο.

ΤΩΡΑ: Basset Hound

Η σύγχρονη εκδοχή της φυλής έχει διαφορετικό πρόσωπο, πολύ μακριά αυτιά, και κοντύτερα πόδια. Είναι πλέον γνωστό ότι έχουν προβλήματα με την πλάτη και τα βλέφαρά τους (τα βλέφαρα στρέφονται προς τα έξω).

ΤΟΤΕ: Boxer

Η μουσούδα του τότε, ήταν πολύ μεγαλύτερη. Οι φήμες λένε ότι η αρχική φυλή μπόξερ προέκυψε από διασταύρωση μπουλντόγκ, Mastiff και Great Dane.

ΤΩΡΑ: Boxer

Η μουσούδα τους, έχει γίνει πολύ πιο συμπιεσμένη. Ως υποπροϊόν της πολλαπλής αναπαραγωγής, το σύγχρονο Boxer διατρέχει υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και δεν έχει την δυνατότητα να δροσιστεί σωστά.

ΤΟΤΕ: Dachshund (Wiener Dog)

Η παλαιότερη έκδοση αυτής της φυλής είχε πόδια… Αυτά τα πόδια έχουν πραγματικά εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

ΤΩΡΑ: Dachshund

Οι άνθρωποι, έχουν δημιουργήσει μια διαφορετική εκδοχή του Dachshund, με πολύ μεγαλύτερη πλάτη και κοντύτερα πόδια.

ΤΟΤΕ: μπουλντόγκ

Παρατηρήστε το μικρότερο κεφάλι στο μπουλντόγκ τότε.

ΤΩΡΑ: μπουλντόγκ

Αυτή η φυλή, έχει πλέον αναπτύξει πολύ δυνατότερα και χοντρά σώματα, καθώς και γιγαντιαία κεφάλια. Τα σύγχρονα μπουλντόγκ, είναι γνωστό ότι είναι πολύ αεριώδη και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής (μερικές φορές λιγότερο από 10 χρόνια).

ΤΟΤΕ: Γερμανικός Ποιμενικός

Η αρχική έκδοση αυτής της φυλής είχε έναν μεγαλύτερο, πιο αδύνατο κορμό. Αυτή η φυλή δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1850 για σκοπούς βοσκής των προβάτων.

ΤΩΡΑ: Γερμανικός Ποιμενικός

Παρατηρήστε τη μικρότερη, πιο συμπιεσμένη κοιλιά στη σύγχρονη φυλή.

Credit: Diply

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό