Το έχετε Ταΐσει, το έχετε Καθαρίσει και ακόμα Κλαίει; Δείτε Τι μπορεί να Φταίει…

Ένα από τα πιο χειρότερα πράγματα που μπορεί να τύχει σε έναν γονιό είναι να μην ξέρει γιατί κλαίει το παιδί του. Το έχει ταΐσει, είναι ξεκούραστο, στεγνό, υγιές… Τι μπορεί να φταίει; Ένα πιθανό σενάριο είναι κάτι να το πονάει. Πράγματι, ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα για μωρά είναι οι … αδέσποτες τρίχες.

Ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια. Τρίχες μπορούν να τυλιχτούν γύρω από τα δάχτυλα του μωρού σας και έτσι να του κόψουν τη ροή του αίματος και να του προκαλέσουν έντονο πόνο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει.

Παρόλο που οι τρίχες φαίνονται μαλακές, στην πραγματικότητα είναι πολύ δυνατές και είναι πολύ δύσκολο να τις ξετυλίξεις φυσικά, από τη στιγμή που γίνει ο κόμπος.

Είναι ένας συνηθισμένος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, αλλά λίγοι γονείς το ξέρουν. Είναι επίσης κάτι που κάθε παιδίατρος γνωρίζει και κοιτάει όταν ένα παιδί φαίνεται ‘απαρηγόρητο’. Πολλοί γονείς έχουν μακριές τρίχες και έτσι είναι μεγάλες οι πιθανότητες να την πιάσουν για να παίξουν ή να την μαζέψουν από κάτω μπουσουλώντας.

Είναι εύκολο να δείτε εάν έχει μπλεχτεί κάποια τρίχα στο πόδι του μωρού σας, όπως επίσης και να την αφαιρέσετε. Απλά κόψτε την τρίχα και τελειώσατε.

Το πρόβλημα αυτό είναι τόσο συνηθισμένο γιατί τα δάχτυλα των ποδιών συνήθως είναι καλυμμένα με κάλτσες και έτσι είναι πιο εύκολο να έρθει το πόδι του σε επαφή με τρίχες που έχουν κολλήσει στην κάλτσα, χωρίς να το καταλάβετε.

Οπότε εάν δείτε πως δεν σταματάει να κλαίει με τίποτα, τώρα ξέρετε τι να κάνετε. Είχατε ακούσει ποτέ γι’αυτό το πρόβλημα;

Credit: tiphero.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες