ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε τo link που κυκλοφορεί και κρασάρει τα iPhone

Προσοχή, υπάρχει ένα link που κυκλοφορεί στο Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα που κρασάρει το iPhone ή το iPad σας αν πατήσετε πάνω του. Η διεύθυνση αυτή είναι το www.crashsafari.com (χωρίς link γιατί είναι επικίνδυνη), και δεν τα πάει καλά με τις συσκευές της Apple.

Αν πατήσετε το link στο Chrome ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης, θα δείτε τι κάνει αυτή η ιστοσελίδα. Βασικά, προσθέτει μια άπειρη ακολουθία αριθμών στο URL της σελίδας πολύ γρήγορα – crashsafari.com/1, crashsafari.com/12, crashsafari/123 κ.ο.κ. – μέχρι που το πρόγραμμα τα παίζει. Στον υπολογιστή, είναι αρκετό για να παγώσει το πρόγραμμα περιήγησης σας, αλλά όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά. Στα iPhone και τα iPad όμως κρασάρει όλη τη συσκευή.

Το Wired μίλησε με τον Mikko Hypponen, τον επικεφαλής αξιωματικό έρευνας στην εταιρία προστασίας F-Secure, ο οποίος έχει μια θεωρία για το πως λειτουργεί αυτό. Όπως αναφέρει:

«Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργεί χιλιάδες καταχωρήσεις στο ιστορικό. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διατηρηθεί η λίστα παρά για να μπουν νέες καταχωρήσεις. Γίνονται πάρα πολλές και τα παίζει»

Ευτυχώς όμως δεν αποτελεί πραγματικό κίνδυνο. Μπορεί να κρασάρει ένα κινητό, αλλά δεν μπορεί να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Και πάλι όμως, μπορεί να γίνει ενοχλητικό αν δεν το περιμένετε. Γι’ αυτό προσέξτε link σαν το crashsafari.com ή το crashchrome.com, μια σελίδα που λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Προσέξτε επίσης link τα οποία έχουν συρρικνωθεί – μπορείς να κρύψεις τελείως τον προορισμό με το bit.ly.

Ας ελπίζουμε ότι η Google και η Apple θα το φτιάξουν σύντομα και εν τω μεταξύ να είστε προσεκτικοί.

Credit: goodhousekeeping.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες