Παιδιά-Νύφες Ξεσπούν σε Κλάματα, Καθώς Εξαναγκάζονται να Παντρευτούν στην Ινδία

Μια μαζική τελετή με παιδιά-νύφες έχει καταγραφεί σε βίντεο, δείχνοντας τις μικρές νύφες να κλαίνε, καθώς εξαναγκάζονται να παντρευτούν. 

Το συγκλονιστικό βίντεο καταγράφτηκε στη πόλη Chittorgarh, βόρεια της Ινδίας, όπου επικρατεί η παράδοση τέτοιων παιδικών γάμων.

Σε ένα βίντεο, ένα κορίτσι περίπου 10 ετών κλαίει απελπισμένα και παρακαλάει για βοήθεια, καθώς ο πατέρας της τη σέρνει για τη παραδοσιακή τελετή.

Σε ένα άλλο βίντεο, ένας ιερέας, που διεξάγει ινδουιστικό τελετουργικό, μαλώνει τα παιδιά που κλαίνε.

Έλαβαν χώρα 6 γάμοι σε δύο μέρες σε ένα ινδουιστικό φεστιβάλ, που πιστεύεται ότι είναι ευοίωνο για παιδικούς γάμους στην επαρχιακή Ινδία.

Μία από τις παιδιά-νύφες, μια πεντάχρονη, είναι ντυμένη με ινδουιστικό νυφικό και εξαναγκάζεται να περπατήσει γύρω από τη φωτιά με το αγόρι-γαμπρό, ηλικίας 11 ετών.

Κλαίει δυνατά, αλλά ένας άντρας της επιβάλλει να ολοκληρώσει το ινδουιστικό τελετουργικό γάμου, που περιλαμβάνει το περπάτημα γύρω από μια φωτιά 7 φορές.

Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τις ταυτότητες των γονιών που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, που εξαναγκάζουν τα παιδιά τους να παντρευτούν, αλλά προς το παρόν έχουν τραπεί σε φυγή και κρύβονται.

Ο επαρχιακός δικαστή του Chittorgarh, Ved Prakash, δήλωσε: ‘Μόλις μάθαμε τα περιστατικά, στείλαμε ομάδες να βρουν τους κατηγορούμενους. Μόλις συλληφθούν, οι γάμοι των παιδιών δεν θα ισχύουν και το δικαστήριο θα αποφασίσει αυστηρές ποινές εναντίον τους. ’

‘Έχουμε σταματήσει πολλούς παιδικούς γάμους στο παρελθόν, αλλά με το φόβο της αστυνομίας, οι χωρικοί επιλέγουν μυστικές τοποθεσίες, που μπορεί να είναι έξω από το χωριό τους. Πολλοί δεν αναφέρουν τους γάμους στην αστυνομία με το φόβο της κοινωνικής πίεσης.’

Η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών, η Kriti Bharti, 28 ετών, και ιδρύτρια μιας οργάνωσης υπέρ της ευζωίας των παιδιών-νύφων  και άλλων ευάλωτων παιδιών αναφέρει:  ‘Η καρδιά μου πονάει με αυτά τα παιδιά που είναι εγκλωβισμένα σε αυτή τη τραγωδία.’

‘Η αστυνομία θα έπρεπε να δράσει αμέσως, καθώς το βίντεο δείχνει έναν ιερέα να εμπλέκεται. Πρέπει να γίνει δίωξη όχι μόνο κατά των οικογενειών, αλλά σε κάθε ενήλικα που εμπλέκεται στη τελετή, συμπεριλαμβανομένων των διακοσμητών, των παριστάμενων και των συγγενών.’

Η Kriti μέχρι στιγμής έχει ακυρώσει 29 παιδικούς γάμους στο Rajasthan και έχει σταματήσει 850 παιδικούς γάμους.

Η δουλειά της σημαίνει ότι όλο και περισσότερες οικογένειες και χωριά ότι αρχίζουν να κατανοούν ότι οι παιδικοί γάμοι δεν είναι πρόοδος, αλλά οι πρόσφατοι μαζικοί παιδικοί γάμοι, αποδεικνύουν ότι ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Η Kriti συμπλήρωσε: ‘Η κοινωνία μας ποτέ δε θα βελτιωθεί και αυτή η σκληρή παράδοση θα συνεχιστεί, αν δεν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε αυτούς τους ανθρώπους.’

‘Η οργάνωση υπέρ των παιδιών τώρα πρέπει να παρέμβει και αυτά τα θύματα πρέπει να μπουν σε προστατευτική επιτήρηση. Μόλις αποκτήσουν προστασία, θα τους συμβουλεύουμε για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.’

‘Οι οικογένειες σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται συμβουλευτική, καθώς υπόκεινται αρκετή κοινωνική πίεση,’ πρόσθεσε.

Η νόμιμη ηλικία γάμου στην Ινδία για τα κορίτσια είναι τα 18 και τα 21 για τα αγόρια, αλλά σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, στην Ινδία γίνονται το 1/3 των συνολικών γάμων με παιδιά-νύφες.  

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες