Μια νέα Μηχανή Αναζήτησης για Παιδιά υπόσχεται Πιο Ασφαλές Ίντερνετ!

Δεν είναι ωραίο να είσαι συνέχεια πάνω από το κεφάλι του παιδιού σου για να δεις τι κάνει στο ίντερνετ. Υπάρχουν φυσικά υπηρεσίες επί πληρωμή που σου επιτρέπουν να προστατέψεις το παιδί σου και να παρακολουθείς τις δραστηριότητες του, αλλά αν θες μια πιο οικονομική επιλογή, η καινούρια σελίδα “Kiddle” μπορεί να σου προσφέρει λίγη ηρεμία – δωρεάν.

Το Kiddle υποστηρίζεται από την μηχανή ασφαλούς αναζήτησης της Google και υπόσχεται να κρατήσει την προσοχή του παιδιού σας στραμμένη σε κατάλληλα θέματα και μακριά από περίεργες ιστοσελίδες.

Το περιβάλλον είναι ίδιο με αυτό της απλής μηχανής αναζήτησης της Google, αλλά με μικροαλλαγές που την κάνουν πιο φιλική στα παιδιά και υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα της είναι επιλεγμένα από επιμελητές που έχουν το παιδί σας στο μυαλό τους.

Τα τρία πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζονται θα είναι σελίδες ειδικά γραμμένες για παιδιά, επιλεγμένες και ελεγμένες από τους επιμελητές του Kiddle. Τα τρία επόμενα θα είναι από σελίδες, που αν και κρίθηκαν ασφαλείς, δεν είναι γραμμένες ειδικά για παιδιά αλλά θα παρουσιάζονται με έναν απλό τρόπο έτσι ώστε να τις καταλαβαίνουν.

Σύμφωνα με τη σελίδα, τα αποτελέσματα από το 8 και μετά θα είναι γνωστές σελίδες που είναι γραμμένες για ενήλικες και περιέχουν απόψεις ειδικών, αλλά θα φιλτράρονται με βάση συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά το νέο αυτό εργαλείο αποτελεί θέμα διαμάχης. Κάποιοι συζητούν για το πόσα θα μπλοκάρει η μηχανή αναζήτησης και αν θα ξεπεράσει τα όρια.

Προς το παρόν οι όροι που φιλτράρονται περιέχουν λέξεις όπως “έμμηνος ρύση” και “θάνατος”, τα οποία είναι αναμφίβολα σημαντικά για την εκπαίδευση παιδιών στην εφηβεία και την προ εφηβεία όσον αφορά την υγεία, αλλά και λέξεις που σχετίζονται με την LGBT κοινότητα, όπως “λεσβiα” και “g@y”.

Άλλοι αναρωτιούνται ποιοι είναι οι επιμελητές πίσω από το Kiddle για να αποφασίζουν τι είναι εντάξει για να δει ένα παιδί και τι όχι.

Η σελίδα απαντά ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια τέτοιου είδους αποτελεσμάτων. “Αυτό που είναι εντάξει για ένα παιδί στα 12 δεν είναι εντάξει για ένα παιδί στα 5”, δήλωσαν οι εκπρόσωποι του Kiddle στο BBC.

Credit: goodhousekeeping.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες