Η συγκλονιστική στιγμή που χταπόδι βγαίνει από το νερό και αρπάζει έναν γλάρο για να τον φάει. Δείτε το απίστευτο βίντεο!

Τα χταπόδια είναι ένα αγαπημένο θαλασσινό έδεσμα, που ελάχιστοι όμως έχουν δει ζωντανά από κοντά. Είναι ευκίνητα θαλάσσια πλάσματα, δεινοί κυνηγοί θηραμάτων.

Από την αρχαία μυθολογία μέχρι και σήμερα στον κινηματογράφο, τα χταπόδια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως μοχθηρά και πανέξυπνα πλάσματα, που σκοτώνουν τη λεία τους, τυλίγοντας γύρω της τα πλοκάμια τους μέχρι να πεθάνει από ασφυξία και στη συνέχεια την τρώνε με την ησυχία τους.

Αυτά τα παράξενα πλάσματα έχουν αναπτύξει πολύ αποτελεσματικές τεχνικές επιβίωσης. Τα ασπόνδυλα πλάσματα έχουν τρεις καρδιές, εκλύουν μελάνι για να αποπροσανατολίσουν άλλους θηρευτές, μπορούν να μεγαλώσουν εκ νέου τα πλοκάμια τους και μπορούν να περάσουν μέσα από μικροσκοπικές σχισμές, που φαίνονται πολύ μικρότερες από τον όγκο του σώματός τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο χρήστης Rowan Treece, που δημοσίευσε το βίντεο στο Youtube, γράφει στη περιγραφή: «Κατέγραψα αυτό το σπάνιο περιστατικό όταν ταΐζαμε τους γλάρους στον ποταμό Richmond στην Αυστραλία, όταν ένα χταπόδι άρπαξε έναν γλάρο την ώρα που εκείνος κολυμπούσε στο νερό, περιμένοντας να του ρίξουμε τροφή.» Προειδοποίηση: το βίντεο περιέχει γραφικές εικόνες.  

Credit: vt

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες