Οι Απαιτήσεις των Οίκων Μόδας την είχαν φτάσει στα όρια της Ανορεξίας. Ο λόγος… Θα σας Σοκάρει!

Κάθε χρόνο, το πρότυπα ομορφιάς γίνονται συνεχώς όλο και πιο αυστηρά. Οι γραφίστες αναγκάζονται να περάσουν τις φωτογραφίες μοντέλων από Photoshop για να φαίνονται πιο αδύνατες και αψεγάδιαστες, Σε τέτοιο βαθμό που τα μοντέλα αδυνατούν πολλές φορές να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στα εξώφυλλα των περιοδικών. 

Τώρα όμως, ένα μοντέλο από τη Σουηδία προσπαθεί να πολεμήσει ενάντια στη βιομηχανία μόδας, αφού πρακτορεία την απορρίπτουν επειδή ήταν ‘πολύ μεγάλη.’

Εξαιτίας του μεγέθους της, το οποίο είναι αρκετά μικρό, η Agnes Hedengard από το Arvika της Σουηδίας, δεν μπορεί πλέον δουλεύει με πλήρη απασχόληση.

“Έχω έρθει σε επαφή με μεγάλα πρακτορεία και πελάτες που θέλουν να δουλέψουν μαζί μου, αλλά μόλις δουν τις αναλογίες μου , όλα αλλάζουν,” λέει σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο  YouTube.

“Όλοι λένε πως έιμαι πολύ μεγάλη και πως δεν είμαι σε φόρμα.” Το μοντέλο έχει ύψος 1,80 και έχει δείκτη μάζας σώματος 17,5. Δηλαδή είναι κάτω από τα υγιή όρια για το ύψος της, που είναι 18,5-25.

Ενώ κατάφερε και βγήκε τρίτη στο Σουηδικό Next Top Model το 2014, δεν μπορεί να βρει δουλειά σαν μοντέλο πλέον και έχει αναγκαστεί να δουλέψει ως πωλήτρια για τα προς το ζην.

Το βίντεο που ακολουθεί δημιουργήθηκε για να ρίξει φως στις απαράδεκτες απαιτήσεις στη βιομηχανία μόδας. Ακόμα και αυτό το κορίτσι που είναι ξεκάθαρα αδύνατο, θεωρείται ‘πολύ μεγάλη’ σύμφωνα με τη μόδα.

“Δεν μπορώ να βρω δουλειά πλέον. Για ένα χρόνο προσπαθούσα πολύ, έτρωγα ελάχιστα και μετρούσα τις θερμίδες από τα πάντα καθημερινά. Περνούσαν συνεχώς από τα μυαλό μου σκέψεις για ανορεξία, αλλά προσπαθώ να τις καταπολεμήσω.”

“Είναι δύσκολο, αλλά εάν επικεντρώνετε την ενέργειά σας στο να αγαπάτε τον εαυτό σας, αντί στο τι τρώτε, όλα θα είναι πιο εύκολα.”

Credit: awm.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες