Γυναίκα πέφτει θύμα ληστείας από Τσιγγάνους Ρομά και Κανείς δεν πάει να βοηθήσει…

Στη φωτογραφία: H συγκλονιστική στιγμή που μία γυναίκα πέφτει θύμα ληστείας από τσιγγάνους Ρομά στους δρόμους του Παρισιού και κανείς δεν ήρθε να βοηθήσει

Στο κέντρο του Παρισιού την Τετάρτη, μια γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας από δύο έφηβους τσιγγάνους Ρομά.
Χωρίς κανένα φόβο ή ντροπή, και ούτε καν να μπουν στον κόπο να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, την απωθούν προσπαθώντας να της αποσπάσουν χρήματα.
Το θύμα αρχίζει να φωνάζει στους διάφορους περαστικούς για βοήθεια, καταφέρνει να πιάσει από το χέρι την μία εκ των δύο, αλλά μάταια. Δεν κατάφερε να σταματήσει την επίθεση.
Κανείς δεν κάνει τον κόπο να επέμβει σε ένα τέτοιο έγκλημα, που έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στην πιο δημοφιλή τουριστική πόλη στον κόσμο.

Οι συγκλονιστικές εικόνες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές στις αρχές του Παρισιού.
Το Σωφρονιστικό Δικαστήριο στην πόλη του Palais de Justice έχει ακούσει πως οι Ρουμάνες Gandac, 25 ετών, και Baciu, 35 – γνωστή και ως η βασίλισσα των κλεφτών- κάνουν συντονισμένες κλοπές που άξιζουν εκατοντάδες χιλιάδες λίρες κάθε χρόνο.
Όλα γίνονται γύρω από το μουσείο του Λούβρου, τον Πύργο του Άιφελ και την Παναγία των Παρισίων, τα οποία είναι ακριβώς απέναντι από τον ποταμό Σηκουάνα, που έγινε η σημερινή επίθεση.
Δεκαεπτά κατηγορούμενοι ηλικίας μεταξύ 17 και 46, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων Ρομά, αρνούνται την κλοπή και ότι είναι μέλη μιας εγκληματικής επιχείρησης.
Η συντριπτική πλειοψηφία είναι τσιγγάνοι όπως η Gandac και η Baciu η οποία φέρεται να καταληστεύει τα πλήθη των τουριστών, να κλέβει τα χρήματα και τα τιμαλφή τους.

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων είναι οι μυστικές καταγραφές τηλεφωνικών και των αεροπορικών εισιτηρίων που έδειξαν ότι πολλοί από τους Ρομά, ταξίδεψαν στη Ρουμανία, χρησιμοποιώντας τα κέρδη τους για να αγοράσουν σπίτια και αυτοκίνητα.

Η Baciu τέθηκε υπό παρακολούθηση, η οποία έμενε σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, και ακούστηκε λέγοντας ότι «μισούσε τις αργίες» διότι υπήρχαν πάρα πολλοί μη-τουρίστες στα μουσεία.
Τον Απρίλη 2013 οι εργαζόμενοι στο Λούβρο οργάνωσαν μια βόλτα-out λόγω του αριθμού των κλοπών επιθετικό, που οδηγεί στο μουσείο τέχνης κλείνει προσωρινά.
Αναφερόμενος στους κλέφτες, η αστυνομία του Παρισιού και ο Κομισάριος Damien Vallot δήλωσε: “Είναι το επάγγελμά τους, κλέβουν όλη την ημέρα. Βλέπουμε μια επαγγελματοποίηση των ομάδων αυτών. Προσεκτικοί και έτοιμοι σε κάθε αντίδραση, μετακινούνται από τόπο σε τόπο ανάλογα με το πόσοι αστυνομικοί είναι γύρω.”
Οι ζητιάνοι αυτοί προετοιάμζουν τις επιθέσεις τους ρωτώντας τους ανθρώπους «Μιλάτε αγγλικά;» για να τους αποσπάσουν την προσοχή με ένα ψεύτικο αίτημα.
Ο εκφοβισμός, η βία και οι κλοπές αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ο καιρός είναι καλός και προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες απρόσεκτους στον δρόμο.
Όταν η σημερινή ληστεία στο ΑΤΜ τελείωσε, τα άλλα μέλη της συμμορίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι γνώριζαν το παρελθόν του θύματος, στο δρόμο τους σε μια άλλη περιοχή.
Κάποιοι έφεραν πλαστά έγγραφα αναφορών, ενώ εύσωμοι άνδρες θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν ότι παραμονεύουν γύρω από το ξενοδοχείο, δεδομένου ότι «προστατεύουν» τους εταίρους τους στο έγκλημα.

Η γυναίκα θύμα, εν τω μεταξύ, δεν φαίνεται να κάνει καμία προσπάθεια για να καλέσει την αστυνομία. Οι αξιωματικοί συνήθως αφήνουν τους Ρομά να φύγουν με μια προειδοποίηση, επειδή είναι τόσο δύσκολο να τιμωρηθούν μέσω του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης.
Λίγοι κατέχουν επίσημα έγγραφα, όπως διαβατήρια και οι περισσότεροι δεν έχουν μόνιμη κατοικία.

Το Ατμ που έγινε σήμερα η ληστεία είναι κάτι συνηθισμένο, με τις αρχές να είναι ανίκανες να το αντιμετωπίσουν.

Οι κοινότητες των Ρομά από τις χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν προκαλέσει τεράστια διαμάχη στη Γαλλία, τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία.
Οι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό, Manuel Valls, τους έχουν στιγματίσει δημοσίως ως αλλοδαπούς που δεν μπορούν να ενταχθούν στον γαλλικό τρόπο ζωής.
Ο κ Valls συνέχισε την πολιτική που ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ισοπεδώνοντας καταυλισμούς των Ρομά και προσπαθώντας να τους απελάσει.
Αλλά αυτό έχει οδηγήσει σε διαμαρτυρίες από διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία επισημαίνει ότι οι περισσότεροι Ρομά στη Γαλλία είναι Ρουμάνοι ή βουλγαρικής καταγωγής και ως εκ τούτου είναι πολίτες της ΕΕ και έχουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στη χώρα.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Παρισιού δήλωσε: «Εμείς θα αποφασίσουμε σχετικά με τις αναφορές για βία εναντίον οποιουδήποτε στην πόλη. Θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να πατάξουμε την εγκληματικότητα του δρόμου ».

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες