Κατηγορήθηκε ότι Δεν είναι άτομο με Ειδικές Ανάγκες. Όταν όμως σήκωσε τη Μπλούζα του, μας Σόκαρε!

Ο 24χρονος Ste Walker μπορεί να μοιάζει με μοντέλο ή μέλος συγκροτήματος, αλλά πάσχει από μία εξουθενωτική και σοβαρή αναπηρία.

Πάσχει από την ασθένεια του Crohn – μία ασθένεια που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα και μπορεί να κάνει την καθημερινότητα όποιου την έχει, πολύ δύσκολη.

Πάνω από 1,4 εκατομμύρια στις ΗΠΑ πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

Μιλώντας, εξηγεί πως κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε πολλές επιπλοκές λόγω της ασθένειάς του και έχει κάνει πάνω από 80 επεμβάσεις για να την αντιμετωπίσει.

Επιπλέον, δεν μπορεί να φάει ξηρά τροφή ή να πιει υγρά για τα τελευταία δύο χρόνια

Λέει πως επειδή μοιάζει ‘κανονικός’, συχνά τον ρωτούν ή τον προσβάλλουν όταν χρησιμοποιεί τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες ή παρκάρει σε πάρκινγκ για άτομα με αναπηρίες.

Έχοντας βαρεθεί τις υποθέσεις πολλών, χρησιμοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook, για να πει στον κόσμο για την ασθένειά του και να τους δείξει τη συσκευή που πρέπει να φοράει κάτω από τα ρούχα κάθε μέρα για να παραμένει ζωντανός.

People are too quick to judge these days, just because I look normal and speak normal, that doesn’t mean I don’t have a…

Posted by Ste Walker on Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Αναλύει λεπτομερειακώς την ασθένειά του και το πώς προσπαθεί να την αντιμετωπίσει.

Υπάρχουν πολλά σωληνάκια που μπαίνουν και βγαίνουν από το σώμα του και τον βοηθούν να τραφεί, αφού πλέον δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, έχοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι του λεπτού και του παχέος εντέρου του.

Τελειώνει, παρακαλώντας τους ανθρώπους να μην τον κρίνουν από την εμφάνισή του:

Την επόμενη φορά που θα έρθει να με ρωτήσει κάποιος γιατί χρησιμοποίησα την τουαλέτα ή το πάρκινγκ για άτομα με αναπηρία, λέγοντας ότι φαίνομαι μια χαρά, απλά σταματήστε και σκεφτείτε ότι ίσως απλά θέλω να είμαι καλά και να νιώθω φυσιολογικός.

Δεν μπορείτε να ξέρετε τι περνάω καθημερινά και δεν έχετε το δικαίωμα να με κρίνετε από την εξωτερική μου εμφάνιση, χωρίς να ξέρετε τι συμβαίνει μέσα μου.

Σταματήστε για λίγο και σκεφτείτε πριν μιλήσετε, σκεφτείτε το τι μπορεί να έχω περάσει για να είμαι όρθιος και να προσπαθώ να φαίνομαι ‘κανονικός.’

Ο Walker λέει πως δεν περίμενε να υπάρχει τέτοια ανταπόκριση στο ποστ που ανέβασε και τόση υποστήριξη προς το μέρος του.

” Είμαι απλά ένα τύπος από μία μικρή πόλη στο West Yorkshire που προσπαθεί να συνεχίσει να προχωράει.”

Η ασθένεια που έχει επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο. Αν και αναγνωρίστηκε πρώτη φορά πριν 75 χρόνια, είναι δύσκολο να την κατανοήσουμε και παραμένει ανίατη μέχρι και σήμερα.

Credit: liftbump.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες