Τι σημαίνει η Μαύρη Κουκκίδα που πολλοί νέοι ζωγραφίζουν στο δέρμα τους.

Η εκστρατεία της μαύρης κουκκίδας ξεκίνησε με σκοπό να τραβήξει τη προσοχή στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Η κεντρική ιδέα είναι κάποιος να βάφει μια μαύρη κουκκίδα στη παλάμη του και με αυτό να υποδηλώνει πώς έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Όποιος περαστικός εντοπίσει μία τέτοια κουκκίδα, μπορεί να προσπαθήσει να προσφέρει βοήθεια. Τις περισσότερες φορές τέτοιου είδους θύματα υποφέρουν σιωπηλά και η ιδέα αυτή υιοθετήθηκε έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία σε τέτοιους ανθρώπους να ζητήσουν βοήθεια, ελαχιστοποιώντας το ρίσκο για περισσότερη βία. Η εκστρατεία αυτή έχει δεχτεί και καλές και κακές κριτικές.

Ωστόσο, γενικά η ιδέα είναι πολύ καλή. Κάθε βήμα που γίνεται για να βοηθηθούν τέτοια θύματα είναι προς τον σωστό δρόμο. Σήμερα υπολογίζεται ότι μία στις 3 γυναίκες και 1 στους 4 άντρες έχουν υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή τους θύματα σωματικής βίας από το σύντροφό τους.

Στις ΗΠΑ κάθε 9 δευτερόλεπτα μία γυναίκα δέχεται επίθεση, περίπου 20 άνθρωποι το λεπτό κακοποιούνται σωματικά από το σύντροφό τους, και κάθε χρόνο συνολικά κακοποιούνται 10 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες. Συνήθως είναι πολύ δύσκολο για τα θύματα να ξεφύγουν από αυτόν τον φαύλο κύκλο μιας και αυτοί που ευθύνονται δεν τους αφήνουν να ζητήσουν βοήθεια.

Επίσης τα θύματα συνήθως βρίσκονται υπό τον έλεγχο αυτού που τα κακοποιεί, πνευματικό, συναισθηματικό, οικονομικό και όταν έρχεται η ώρα να ζητήσουν βοήθεια δυσκολεύονται να βρουν τη φωνή τους για να μιλήσουν

Για αυτό και ξεκίνησε και αυτή η εκστρατεία με τη μαύρη κουκκίδα. Τα θύματα χρειάζονται όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη που μπορεί να τους δοθεί, και ο κόσμος πρέπει να μάθει για τη σιωπηλή κραυγή τους για βοήθεια. Οι διοργανωτές λένε πως σε 24 ώρες , πλησίασαν 6.000 ανθρώπους και 6 γυναίκες βοηθήθηκαν.

Θα βοηθηθούν πολλοί άνθρωποι ακόμα, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Άμα δείτε ποτέ κανέναν με μαύρη κουκκίδα ζωγραφισμένη στη παλάμη του, καλέστε αμέσως την αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος κάνει έκκληση για τη βοήθειά σας.

**Προσοχή – πολλοί επικριτές της εκστρατείας υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που ζωγραφίζουν τις μαύρες κουκκίδες χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην σας εξαπατήσουν.

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες