«Άγγελοι στη Γη»: Ένα υπέροχο βίντεο για όλους τους ήρωες-γονείς παιδιών με αναπηρίες

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Angelman, στις 15 Φεβρουαρίου, έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία ενός βίντεο το οποίο προβάλει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες.

Η κ. Χρύσα Ιωαννίδου Μπινιαδάκη, μία μάνα παιδιού με ΑμεΑ σε συνεργασία με την Ra’s Eye Productions και τον Μέμο Φίλιππο κατέγραψαν σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο την σκληρή καθημερινότητα μιας τέτοιας οικογένειας και τα προβλήματα μη αποδοχής της από την κοινωνία.

Σκοπός του εν λόγω βίντεο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η μητέρα, είναι αφενός να «δώσουμε δύναμη και κουράγιο στις υπόλοιπες οικογένειες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες, αλλά και ένα ‘μάθημα’ στους άλλους γονείς, ώστε να εκτιμήσουν τη ζωή τους και να μάθουν τα παιδιά τους να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τον κάθε άνθρωπο με ιδιαιτερότητες.»

Η κ. Ιωαννίδου Μπινιαδάκη συνεχίζει υπενθυμίζοντάς μας πως: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί γονείς που παλεύουν καθημερινά για την αναγνώριση των παιδιών τους και στην προσπάθειά τους αυτή πληγώνονται βαθιά. Ας μην ξεχνάμε, ότι πάντα εμείς οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να διδάξουμε τα παιδιά μας να σέβονται τον πλησίον τους!»

Κύριοι πρωταγωνιστές του βίντεο είναι τα ίδια της τα παιδιά, η μικρή της Νεφέλη που έχει σύνδρομο Angelman και η αδελφή της που είναι πάντα βράχος δίπλα της…

Το μήνυμα της μαμάς-αναγνώστριας καταλήγει: «Ονομάζομαι Ιωαννίδου Χρύσα και το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους τους γονείς που παλεύουν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά τους».

Πηγή

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες