Δείτε τι έπαθε αυτό το μικρό αγόρι από κάτι που τόσο αθώο…

Το όνομα της κάμπιας είναι “the White Hickory Tussock Moth” και κατάγεται από τον Καναδά, αλλά πρόσφατα βρήκε τον δρόμο της στην Αμερική.

Η κάμπια αυτή φαίνεται συμπαθητική, ακόμα και σαν λούτρινη, από τα μικρά παιδάκια, αλλά με βάση το κανάλι WJAC, οι γιατροί επισημαίνουν στους ανθρώπους να μην πλησιάζουν αυτά τα χνουδωτά άσπρα πλάσματα.

Image Credit: Screen Shot / WJAC

Παρόλο την προσιτή του εμφάνιση, αυτό το πλάσμα έχει δηλητηριώδες δηλητήριο, και το απελευθερώνουν ως αμυντικό μηχανισμό ενάντια σε μεγαλύτερα αρπακτικά.

Ο Bryant Martin του State College, της Pennsylvania έμαθε για το νέο αυτό πλάσμα, με τον άσχημο τρόπο, αφού ο 5-χρονος γιος του είχε μία επαφή μαζί του αλλά στάθηκε παρόλα αυτά γενναίος.

“Είχε την κάμπια στο χέρι του. Ήταν πολύ θαρραλέος.” Είπε ο Bryant στο WJAC “Ήμουνα περήφανος γι’αυτόν. Περπατούσε πάνω σε όλο το χέρι του.”

Αλλά λίγα λεπτά αργότερα ο γιος του ξέσπασε σε εξανθήματα. Το ίδιο είχε πάθει και ο τετράχρονος  γιος του γιατρού Dr. Joseph Betz, που άφησε την κάμπια να περπατήσει στο πρόσωπο του, την περασμένη Κυριακή.
Image Credit: Screen Shot / WJAC

Ο γιατρός του MedExpress αναφέρει στο WJAC ότι έχει δει πολλά παρόμοια περιστατικά τελευταία, αλλά λένε και επίσης στους γονείς να μην ανησυχούν καθώς μπορεί να θεραπευτεί και στο σπίτι.

“Τρίψτε τοπικά μία λοσιόν και πάγο και αφήστε το για μερικές ώρες.” λέει ο Dr. Betz

Με βάση τους ειδικούς αν ένα παιδί έρθει σε επαφή με ένα από αυτά τα πλάσματα, οι γονείς θα πρέπει να πλύνουν την πληγείσα περιοχή με σαπούνι και νερό και να καταστείλουν τα συμπτώματα με αντιισταμινικά ή λοσιόν καλαμίνας.
Image Credit: Screen Shot / WJAC

Η αναφυλαξία είναι μόνο προσωρινή, αλλά παρά το γεγονός ότι οι κάμπιες αυτές θα πέσουν σε χειμερία νάρκη τον χειμώνα, πιστεύεται ότι είναι εδώ για να μείνουν.
Image Credit: Screen Shot / WJAC

Το καλύτερο πράγμα που έχουν να κάνουν οι γονείς είναι να προφυλάξουν τα παιδιά του από την επαφή με τις κάμπιες και να τα ενημερώσουν για τις επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια επαφή.

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες