Αυτά τα δίδυμα βρίσκονται μόλις 14 εβδομάδες στη μήτρα. Όταν όμως δείτε τι μπορούν να κάνουν; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Αυτό που κάνουν τα δίδυμα στις 14 εβδομάδες στη μήτρα είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε

Είναι γνωστό ότι τα δίδυμα έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, αλλά οι επιστήμονες μόλις έχουν αρχίσει να κατανοούν πως ξεκινά αυτή η σύνδεση πριν τη γέννα.

Σύμφωνα με το Scientific American, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία παρατήρησαν πως τα νεογέννητα μπορούν να αλληλεπιδρούν κοινωνικά μόλις ώρες μετά τη γέννα, ανταποκρινόμενα και μιμούμενα εκφράσεις του προσώπου.

Και αν αυτό σημαίνει ότι η ικανότητα κοινωνικής αλληλεπίδρασης αναπτύσσεται στη μήτρα; Φυσικά, τα περισσότερα μωρά δεν έχουν κανέναν να αλληλεποδράσουν στη μήτρα… εκτός από τα δίδυμα.

Όταν οι επιστήμονες παρατήρησαν αλληλεπιδράσεις μεταξύ διδύμων στη μήτρα, έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη – μόλις 14 εβδομάδες μετά την κυοφορία, τα δίδυμα μπορούν σκόπιμα να αλληλεπιδράσουν κοινωνικά τον ένα με το άλλο. Όσο μεγαλώνουν, η επαφή αυτή αυξάνεται.

Στην ουσία, τα δίδυμα επικοινωνούν το ένα με το άλλο πριν γεννηθούν.

Wow! 3D Photo of TWINS! Bring your belly to Love At First Sight 3D/4D Ultrasound to get amazing pics of your baby(s)

Posted by Love At First Sight 3D 4D Ultrasound Studio NJ on Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Πως ήξεραν οι ερευνητές ότι η επαφή ήταν σκόπιμη; Όπως εξηγεί η έρευνα, τα δίδυμα παρατηρήθηκαν να στρέφονται το ένα στο άλλο στις 14 εβδομάδες περίπου.

Όσο περνούσε ο χρόνος, παρατήρησαν ότι τα μωρά άρχισαν να κάνουν λιγότερες κινήσεις προς τον εαυτό τους και περισσότερες προς το δίδυμο. Στις 18 εβδομάδες, είχαν περάσει περισσότερο χρόνο σε επαφή με το δίδυμο παρά μόνα τους ή με τους τοίχους της μήτρας, και το 30% των κινήσεων τους ήταν προς τον αδερφό ή την αδερφή με την οποία μοιράζονταν τη μήτρα.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο η επαφή. Είναι και το είδος της επαφής που γίνεται.

Οι κινήσεις που έκαναν τα δίδυμα προς το σύντροφό τους φάνηκαν πιο ακριβείς, σκόπιμες, και κράτησαν περισσότερο από τις κινήσεις προς τον εαυτό τους. Κοινωνικές κινήσεις θα ήταν για παράδειγμα το χάιδεμα του κεφαλιού ή της πλάτης του διδύμου τους.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ακόμη ότι όσο αναπτύσσονταν τα δίδυμα, κάποιες κινήσεις φαίνονταν πιο αργές και ανάλαφρες – όπως όταν στρέφονταν προς το μάτι ή κάποια άλλη ευαίσθητη περιοχή.

It is time for a Mid-Month May Madness Contest! Put a caption on this picture of these twins who came to visit us…

Posted by Show and Tell 3d/4d Ultrasound Studio on Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Με λίγα λόγια οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα δίδυμα έκαναν σκόπιμες, σχεδιασμένες κινήσεις για να αγγίξουν ή να χαϊδέψουν το ένα το άλλο στη μήτρα – απόδειξη της κοινωνικής συμπεριφοράς που άλλαξε την αντίληψη του πως αναπτύσσονται οι άνθρωποι.

 «Αυτά τα ευρήματα μας αναγκάζουν να τοποθετήσουμε νωρίτερα χρονικά την εμφάνισης της κοινωνικής συμπεριφοράς», είπε η Cristina Becchio, μία από τους συγγραφείς της έρευνας.

Το συμπέρασμα είναι ότι αν η κοινωνική ανάπτυξη μπορεί να παρατηρηθεί από τη μήτρα, τότε ίσως αναπτυξιακές διαταραχές που σχετίζονται με την κοινωνική συμπεριφορά μπορεί επίσης να ξεκινάνε από τη μήτρα.

Τα δίδυμα δεν έχουν απαραίτητα τέλεια κοινωνική ικανότητα, αλλά σίγουρα έχουν κάποιον για να εξασκούνται πριν από εμάς τους υπόλοιπους.

Credit: liftbump.com

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες