9 τρόποι να κρατήσετε καθαρό το μπάνιο για περισσότερο καιρό

Το μπάνιο δεν είναι μόνο ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού που πρέπει να διατηρείται καθαρός, αλλά και ένας από τους πιο δύσκολους.

Διαβάστε παρακάτω πως να καταβάλλετε λιγότερη προσπάθεια και πως να παραμείνει για περισσότερο φρέσκο και καθαρό αυτό το δωμάτιο υψηλής επισκεψιμότητας.

1. Σταματήστε την υγρασία.

Οι λεκέδες από άλατα είναι πραγματικός μπελάς μετά το ντους. Κρεμάστε ένα βιτέξ πάνω από το κεφάλι του ντους και καταστήστε έναν κανόνα όπου ο τελευταίος θα πρέπει να αναλαμβάνει να σκουπίζει μετά το ντους τους τοίχους και τη μπανιέρα. Λίγα επιπλέον λεπτά εργασίας μπορεί να ελαχιστοποιήσουν πραγματικά το χρόνο καθαρισμού σε μακροπρόθεσμη βάση.

Μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από την υγρασία, ανοίγοντας ένα παράθυρο ή να ανοίξετε τον εξαερισμό ενώ κάνετε ντους. Αφήνοντας λίγο ανοιχτή την πόρτα, βοηθά να διαλύεται ο υδρατμός. Και μη ξεχνάτε να ισιώνετε τη κουρτίνα του ντους για να στεγνώσει.

2. Εφαρμόστε στους τοίχους και τα πλακάκια ένα απωθητικό νερού

Τα προϊόντα αυτά βοηθάνε να φεύγει το νερό, τα άλατα και τα υπολείμματα σαπουνιού, και έτσι μένουν λιγότερα για τρίψιμο.

3. Μη χρησιμοποιείτε μπάρα σαπουνιού.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε υγρό σαπούνι. Θα γλιτώσετε το τρίψιμο στο πιατάκι σαπουνιού.

4. Ταξινομήστε τα ντουλάπια σας

Ένας καθαρός πάγκος μπάνιου αμέσως κάνει το μπάνιο να φαίνεται πιο καθαρό και τακτοποιημένο.

5. Εγκαταστήστε μπάρες για τις πετσέτες.

Οι πετσέτες θα στεγνώνουν πιο γρήγορα και το μπάνιο θα φαίνεται πιο συμμαζεμένο, όταν τις απλώνετε σε οριζόντιες μπάρες. Δεν έχετε χώρο στους τοίχους; Σκεφτείτε για μια κρεμάστρα στη πόρτα ή γάντζους.

6. Προμηθευτείτε προϊόντα καθαρισμού για μεγάλη διάρκεια καθαριότητας.

Αυτά τα προϊόντα βοηθούν τους νιπτήρες, τα μπάνια και τις τουαλέτες να αντιστέκονται σε λεκέδες μέχρι και για 7 ημέρες.

7. Τοποθετήστε δίπλα στο νιπτήρα μαντηλάκια καθαρισμού.

Έτσι, μπορείτε γρήγορα να καθαρίσετε οδοντόκρεμα που έπεσε, σημάδια από νερό και οτιδήποτε άλλο μόλις τα δείτε, και με αυτό τον τρόπο δε θα έχουν την ευκαιρία να στεγνώσουν.

8. Τοποθετήστε μαντηλάκια για σκόνη.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε γρήγορα για να μαζεύετε πεσμένες τρίχες και σκόνη από το πάτωμα, χωρίς να σέρνετε την ηλεκτρική σκούπα.

9. Κρατήστε την κουρτίνα του μπάνιου καθαρή

Μερικές φορές το μήνα ψεκάστε το κάτω μέρος της κουρτίνας με ένα καθαριστικό για να κρατήσετε μακριά υπολείμματα σαπουνιού, άλατα και μούχλα. Ξεβγάλτε με νερό και δε θα ασχοληθείτε με την κουρτίνα τόσο συχνά

Related posts

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση

«Μη με αφήσεις ποτέ (γιατί θα σου κάνω κακό)»:Συγκλονίζει η ταινία μικρού μήκους της Lacta για τις γυναικοκτονίες